Gradina

#plante toxice #plante otravitoare #expert acasa.ro #plante #plante de apartament

Otilia Caloian, expertul Acasa.ro: Atentie la plantele de apartament otravitoare!

Va place sa aveti plante naturale decorative in casa sau pe terasa? Aveti mare grija, mai ales daca aveti copii mici, deoarece unele dintre acestea pot fi otravitoare si pot cauza chiar moartea! Iata plantele decorative cel mai des intalnite in casele noastre si de care trebuie sa va feriti:


1 Leandrul – este o planta superba, mai ales atunci cand este inflorita, aducand o parte din Grecia sau din Turcia, tari unde se gaseste la tot pasul, in casele noastre. Cu toate acestea, trebuie sa avem mare grija, deoarece este o planta extrem de otravitoare. Frunzele sale, daca sunt ingerate, pot provoca moartea. Se spune ca, inainte de 1989, cand avorturile erau interzise, femeile isi introduceau in uter ramuri de leandru pentru a intrerupe sarcina. Foarte multe femei au murit in acea perioada din aceasta cauza.

2 Iedera – ei bine, si iedera este otravitoare. Inghitirea frunzelor de iedera, mestecarea acestora sau faptul ca nu ne spalam pe maine dupa ce o ingrijim, pot duce la probleme respiratorii grave.

3 Ficusul – il intalnim mai peste tot, dar putini dintre noi stim ca este o planta otravitoare. Manevrarea incorecta a ficusului poate duce la dureri foarte mari de stomac si chiar la moarte.

4 Anthuriumul – este o planta deosebita, datorita florilor mari, de culoare verde, rosie sau alba, dar inghitirea acestora poate provoca arsuri bucale sau stari de voma.


Ce trebuie sa facem pentru a preveni pericolele?

  • Daca aveti copii mici, tineti plantele in locuri unde ei nu au acces, eventual asezati-le undeva sus, astfel incat sa nu poata ajunge la ele.
     
  • Folositi neaparat manusi de protectie atunci cand ingrijiti plantele.
     
  • Spalati-va imediat pe maine dupa ce ati atins aceste plante.


Otilia Caloian

www.florifrumoase.ro
Email: comenzi@florifrumoase.ro
Telefon: 0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea