Gradina

#unelte gradinarit #unelte gradina #foarfece #trimmer #pulverizatoare #grebla #manusi gradina

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Unelte ce nu trebuie sa lipseasca din magazia niciunui gradinar

Atunci cand avem o gradina si ne dorim sa o intretinem corespunzator, avem nevoie de putin ajutor, ce consta in folosirea unor scule si unelte speciale pentru gradina.

 

Printre primele unelte care nu trebuie sa ne lipseasca din magazie sunt foarfecele de gradina. Acestea sunt insa de mai multe tipuri. Pentru trandafiri, plante agatatoare de talie mica sau arbusti mici, avem nevoie de foarfece de mana sau foarfece clasice de gradina. Atentie la calitatea acestora cand le alegeti, pe piata sunt foarte multe tipuri, dar, daca va doriti o foarfeca profesionista, este bine sa cumparati ceva de calitate.

In aceasta perioada, cand apar multi daunatori sau boli la plante, pulverizatoarele sunt de mare utilitate. Fie ca vorbim de pompe mici, pentru plante mici, de pompe cu piston sau pulverizatoare, acestea sunt absolut necesare pentru sanatatea plantelor tale.

Daca aveti de tuns garduri vii, va trebuie o foarfeca cu lama lunga, bine ascutita pentru a nu rani ramurile, preferabil cu posibilitatea de reglare a tensiunii lamelor, astfel incat sa puteti taia corect atat crengile, cat si frunzele mai mici.

Insa, daca gardul viu este de talie mare, va recomand sa achizitionati un trimmer - fie electric, fie pe benzina. Sunt mult mai eficiente si veti termina treaba mai repede.

Este timpul aplicarii ingrasamintelor, inclusiv la gazon. Pentru acesta operatiune puteti folosi un dispozitiv special de imprastiere.
 

Pentru tunderea pomilor aveti nevoie de o foarfeca speciala cu cioc. Sunt foarfece de forta, telescopice, pentru a putea taia si la inaltime. Cand alegeti o astfel de scula, trebuie sa verficati diametrul sau maxim de taiere. Alegeti in functie de grosimea ramurilor pe care doriti sa le taiati.

In afara de foarfece este bine sa aveti un plantator pentru rasaduri, un ferastrau, un scormonitor, scafa pentru buruieni, o sapaliga etc.

Orice gradinar are nevoie si de furtun. Capul de stropire este foarte important. In functie de situatie, puteti opta pentru capete cu mai multe pozitii de stropire.

Bineinteles, niciunui gradinar nu trebuie sa-i lipseasca grebla, de pamant sau de frunze, cazmaua, lopata si chiar si un topor. Cu siguranta vor fi utile nu doar primavara, ci pe tot parcursul anului.

Nu in ultimul rand, cumparati-va manusi! Ele va vor proteja de intepaturi, zgarieturi sau muscaturi de insecte si alte mici neplaceri pe care acest hobby, gradinaritul, ni le poate cauza.
 

 

Peisagist Cristina Stinghe
Tel: 0744.82.66.94
Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea