Gradina

#trandafiri #ingrijire gradina #fungicide #ingrijire gradina mai

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Sfaturi de ingrijire a gradinii in luna mai

Daca ai o gradina, stii deja ca intretinerea ei este esentiala pentru a te bucura de flori frumoase, fructe sanatoase si de o iarba verde ca smaraldul. Este luna in care infloresc trandafirii si ne ofera un spectacol de culoare si parfum. Insa, ca sa ne bucuram de ei, trebuie sa-i tratam impotriva daunatorilor sau a bolilor care apar, trebuie sa le asiguram ingrasamant, iar dupa inflorire, florile ofilite trebuiesc taiate.

 

Ai grija! Cand uzi trandafirii, evita sa stropesti si frunzele, caci acest lucru favorizeaza aparitia bolilor. La pomii fructiferi florile au trecut si usor, usor incep sa se formeze fructele. Acest lucru atrage insectele, si tocmai din acest motiv trebuie sa respecti un program de tratament. La inceputul lui mai si la jumatatea lunii, pomii fructiferi se stropesc cu diverse insecticide. De asemenea, poti aplica si fungicide, daca exista suspiciuni de boala. In cazul in care vorbim de pomi fructiferi cu fructe greoaie (meri, peri etc.), daca arborii au prea multe fructe pe o ramura, putem sacrifica o parte din rod, pentru a evita ruperea acelor craci, si astfel deteriorarea arborelui.
 



In aceasta luna putem face tunderi de ordin estetic la arborii decorativi care au inflorit in primavara. De exemplu, Magnolia sau Paulownia, care infloresc in aprilie, pot fi acum fasonate.

Este luna rasadurilor, deci este momentul sa-ti infrumusetezi gradina, sa-i dai un plus de culoare.

In functie de conditiile de lumina vom planta Petunii, Allysum, Salvia, Portulaca, Verbena,  Muscate - la soare sau Lobelia, Tagetes, Astilbe, Euphorbia in zone mai umbroase. La doua saptamani de la plantare, poti aplica un ingrasamant de inflorire.

Sa nu uitam de gazon, care are nevoie si in aceasta luna de ingrijiri speciale. Daca aveti gauri in peluza, este perioada perfecta pentru a le repara. Este de preferat sa curatati mai intai zona respectiva de resturi vegetale, sa sapati putin si sa greblati. Dupa semanare, trebuie sa va asigurati ca portiunea respectiva are umezeala constant pana la germinarea semintelor.
 

Peisagist Cristina Stinghe
Tel: 0744.82.66.94
Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe