Odata cu venirea sezonului cald apar in gradina ta sau pe plantele de interior diverse insecte ce dauneaza funzisului sau radacinii plantelor (paianjeni, furnici) sau diverse boli cauzate de bacterii si ciuperci, ce duc la pierderi ale materialului dendrologic.
Pentru a evita sau trata aceste neajunsuri, avem la dispozitie diverse substante, lichide sau solide, dispozitive gen capcane pentru furnici etc.
Va prezentam mai jos cateva dintre produsele pe care le puteti folosi pentru ca plantele sa sufere cat mai putin de pe urma acestor probleme.
1. Antiinsecte pentru plante – betisoare
Acest produs este recomandat pentru combaterea insectelor de pe plantele si arbustii ornamentali din case, balcoane si gradini. Testele au aratat ca este foarte eficient impotriva afidelor (ce sunt eliminate in doua-trei zile), tripsii dispar dupa sapte zile, musculita alba si paduchii testosi - dupa doua-trei saptamani. Perioada de actiune este de 12 saptamani, deci o aplicare pe sezon este suficienta. Este unul din produsele cele mai populare, fiind usor de folosit si foarte eficient.
2. Antiinsecte – solutie pentru pulverizare sau udare
Este o solutie pentru aplicare foliara sau radiculara. Se aplica pe plantele ornamentale din ghivece, containere, vase de balcon si jardiniere, in sera, apartament sau balcoane. Insectele combatute: acarieni, muste miniere, afide, musculita alba, tripsi, paduchi testosi, cicade.
3. Antifurnici – granule
Este un produs ce actioneaza ca o momeala, bazat pe zahar ca atractant. Furnicile de pe alei, din jurul caselor, de pe terase si din interior sunt indepartate rapid si eficient datorita puterii mari de atractie a produsului. Are aplicabilitatea duala - varsare si imprastiere - si garanteaza un efect optim chiar si in conditii nefavorabile. Produsul este solubil in apa si este biodegradabil.
4. Antimelci si limax – discuri
Acest produs este unul granulat, de raspandire lenticular pentru combaterea tuturor tipurilor de melci fara cochilie de pe plantele ornamentale, capsuni, salata si varza. Prin procedeul special de producere, nu se dizolva la umezeala sau ploaie abundenta si este rezistent la mucegai.
Pentru combaterea bolilor plantelor, va recomand un fungicid ecologic de contact. Pentru combaterea fainarii provocate de ciuperci parazite la: agrise, castraveti, mazare, plante ornamentale si fructe cu samburi. Substanta activa este sulful; actioneaza si pentru diminuarea atacurilor acarienilor de fructe si a capuselor.
Pentru mai multe produse destinate combaterii daunatorilor, si pentru informatii despre acestea, te invit sa vizitezi site-ul nostru, sectiunea Ingrasaminte plante – Combaterea daunatorilor.
Peisagist Cristina Stinghe
Telefon: 0744.82.66.94