Gradina

#fungicide #tratamente garduri vii #garduri vii #ingrasaminte naturale

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Cum se intretin toamna gardurile vii

Chiar daca ne apropriem de sezonul rece, si majoritatea plantelor intra in repaus vegetativ, ele trebuie ingrijite in continuare. In primul rand, ele trebuie curatate de uscaturile rezultate peste an, deoarece acestea sunt resurse pentru diverse bacterii si boli, ce se pot dezvolta si aparea primavara. In mod deosebit, coniferele au aceste probleme.

 

Este de preferat ca la inceputul toamnei sa faceti tunderile de ordin estetic la gardurile vii. Evitati sa te tundeti dupa data 15 octombrie, deoarece vine frigul si capetele taiate nu mai apuca sa se vindece, ceea ce poate duce la degeraturi.


Un lucru foarte important este sa aplicati tratamente la gardurile vii. In septembrie, octombrie si noiembrie se fac tratamente cu fungicide, care combat aparitia ciupercilor. Acest ciuperci apar din cauza umezelii aerului din aceasta perioada.

In lunile decembrie, ianuarie si februarie se stropesc cu solutii uleioase ce combat larvele diverselor insecte ce ataca gardurile vii peste iarna.

La gardurile vii din foioase, frunzele care cad se pot aduna si se poate face un pat protector la nivelul tulpinilor. Astfel plantele for avea parte de protectia daca apar geruri puternice.
 

La conifere trebuie curatata uscatura din mijlocul lor si de sub ele si se arunca, deoarece reprezinta sursa de infectie. Pentru protejarea coniferelor puteti folosi scoarta de copac. Aceasta din urma este o foarte buna sursa de ingrasamant natural.

 

Peisagist Cristina Stinghe
Tel: 0744.82.66.94
Web:
amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea