Gradina

#insecticid #fungicid #daunatori gradina #combatere daunatori #antifurnici

Expertul Acasa.ro, peisagist Cristina Stinghe: Combaterea daunatorilor si a bolilor la plantele de gradina si de interior

Pe masura ce se apropie sezonul cald, apar in gradina ta sau pe plantele de interior diverse insecte ce dauneaza funzisului sau radacinii plantelor paianjeni, furnici sau diverse boli cauzate de bacterii si ciuperci, ce duc la pierderi ale materialului dendrologic. Pentru a evita sau trata aceste neajunsuri, avem la dispozitie diverse substante, lichide sau solide, dispozitive gen capcane pentru furnici etc. Va prezentam mai jos cateva din produsele pe care le poti folosi pentru ca plantele tale sa sufere cat mai putin de pe urma acestor probleme.

Antiinsecte pentru plante - granule

Granulele de insecticid actioneaza ca un depozit de substanta, din care substanta activa este eliberata treptat si transportata prin radacina catre toate partile verzi ale plantei. Este un produs pentru combaterea insectelor de pe plantele si arbustii ornamentali din case, balcoane si gradini. Testele au aratat ca este foarte eficient impotriva musculitelor de pamant, ce sunt eliminate in doua-trei zile, afide, musculita alba si paduchii testosi - dupa doua-trei saptamani. Tratamentele se vor repeta la intervale de 12-14 saptamani pentru a se evita o noua infestare.

Antiinsecte – spray pentru plante

Este o solutie pentru aplicare foliara sau radiculara. Se aplica pe plantele ornamentale din ghivece, containere, vase de balcon si jardiniere, in sera, apartament sau balcoane. Insectele combatute: afidele, tripsii, cicadele, musculitele albe, acarienii, paduchii testosi.

Antifurnici - granule 

Este un produs ce actioneaza ca o momeala, bazat pe zahar ca atractant. Furnicile de pe alei, din jurul caselor, de pe terase si din interior sunt indepartate rapid si eficient datorita puterii mari de atractie a produsului. Are aplicabilitatea duala - varsare si imprastiere - garanteaza un efect optim chiar si in conditii nefavorabile. Produsul este solubil in apa si este biodegradabil.

Antimelci si limax - discuri 

Acest produs este unul granulat, de raspandire lenticular pentru combaterea tuturor tipurilor de melci fara cochilie de pe plantele ornamentale, capsuni, salata si varza. Prin procedeul special de producere, nu se dizolva la umezeala sau ploaie abundenta si este rezistent la mucegai.

Pentru combaterea bolilor la plante, va recomand un fungicid ecologic de contact. Cutia contine 10 plicuri a cate 16 grame fiecare. Pentru combaterea fainarii provocate de ciuperci parazite la: agrise, castraveti, mazare, plante ornamentale si fructe cu samburi. Substanta activa este sulful; actioneaza si pentru diminuarea atacurilor acarienilor de fructe si a capuselor.


Pentru mai multe produse destinate combaterii daunatorilor si pentru informatii de spre acestea, te invit sa vizitezi site-ul nostru, sectiunea Ingrasaminte plante – Combaterea daunatorilor.
 

Peisagist Cristina Stinghe
Tel: 0744.82.66.94
Web: amenajarigradinibucuresti.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea