Gradina

#sf andrei #flori #aranjamente florale #grau

Expertul Acasa.ro, Otilia Caloian, va recomanda: Aranjamente cu grau incoltit, de Sfantul Andrei

Pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, romanii pun grau la incoltit, care trebuie sa rasara pana la Revelion. Traditia spune ca daca in seara Anului Nou graul este verde, viguros si bogat, veti avea parte de un an bun, plin de prosperitate. Daca graul va fi rar, anul ce va urma se pare ca va fi mai slab si veti intampina unele dificultati.

Dar de ce sa avem in casa niste simple farfurioare sau ghivece cu grau si nu niste aranjamente frumoase, deosebite? Graul ajunge la o dimensiune de aproximativ 7-8 centimentri, in maximum doua saptamani de la insamantare. Atunci puteti aranja frumos, printre graul verde floricele de crizantema sau de miniroze. Veti crea in nici cinci minute un aranjament floral cu grau verde deosebit.

De asemenea, puteti planta graul verde intr-un ghiveci mai mare, alaturi de o floare de calanchoe cu radacina. Veti avea pentru cel putin doua-trei luni un aranjament superb. Dupa Revelion, cand vedeti ca graul a crescut considerabil, tundeti-l.

O alta idee ingenioasa este folosirea papusilor care au un saculet cu seminte de grau in brate sau pe cap. Nu trebuie decat sa le udati o data la doua zile si in cel mult doua saptamani veti avea in casa o papusa cu par verde, rezultat din graul incoltit, sau care tine in brate un „buchet“ de grau.

Totodata, in loc de ghivece puteti folosi tot felul de recipiente, precum stropitori, boluri de sticla sau chiar cesti de cafea.

Otilia Caloian
www.florifrumoase.ro
Contact: comenzi@florifrumoase.ro
0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea