Gradina

#bradul de craciun # impodobire brad #brad craciun #expert acasa.ro

Expertul acasa.ro, Otilia Caloian: Cum sa avem un brad de Craciun ca-n povesti

Craciunul se apropie, iarna a venit, iar impodobirea bradului este iminenta. Vreti sa aveti un brad impodobit exact ca in filme? Iata cateva sfaturi de care va trebui sa tineti cont inainte de a orna bradul de Craciun:

Folositi un brad artificial. Astfel, veti proteja natura si veti economisi si bani, deoarece veti putea folosi acelasi brad mai multi ani la rand. Plus ca bradul artificial nu se va scutura ca unul natural, iar curatenia de dupa strangerea lui va dura mai putin. Daca doriti neaparat un brad natural, aveti grija sa-l amplasati departe de sursele de caldura, pentru a evita uscarea lui.

Dupa montarea bradului pe suport, incepeti cu aranjatul instalatiei. Distribuiti-o uniform pe toata suprafata bradului. Folositi instalatie cu leduri, iar daca aceasta este prea scurta, in magazine exista instalatii care se conecteaza intre ele.

Alegeti ornamentele de brad in doua, maximum trei culori. Puteti folosi combinatia de rosu cu auriu, albastru cu argintiu, mov cu argintiu sau cu alb.

Nu se mai poarta ghirlandele de brad sau beteala! Daca nu vreti, totusi, sa renuntati la ele, asezati-le circular, de jur imprejurul bradului, si nu de sus in jos.

Creati-va singuri funditele pentru brad! In magazine se gasesc fundite banale, din catifea, si de dimensiuni relativ mici pentru impodobirea bradului. Fiti originali si creati-va singuri funditele. In supermarketuri sau in florariile de lux se gasesc panglici cu motive de Craciun. Aduceti-va aminte de momentele din copilarie cand erati la lectia de „lucru manual“ si creati 20-30 de fundite din panglica, pe care sa le puneti in brad. Efectul va fi surprinzator!

Incepeti decorarea bradului de sus in jos si distribuiti globurile si funditele uniform. Folositi globuri de diverse marimi, dar cu forma asemanatoare.

Pentru a contribui si mai mult la efectul de poveste, cumparati din supermarket unul-doua seturi de stelute sau fulgi de zapada pentru brad. Costa in jur de 8-9 lei setul si merita toti banii.

Inlocuiti banala decoratiune tuguiata pentru varful bradului cu o stea mare sau un ingeras auriu sau argintiu, in functie de nuantele pe care veti dori sa le alegeti pentru impodobirea pomului de Craciun.

Daca vreti sa fiti originali, puteti pune in brad si bucatele de scortisoara. Legati cate 3-4 betisoare de scortisoara intre ele cu fundita si asezati-le in brad. Efectul il veti vedea singuri.

Si ca impodobirea bradului sa fie o placere maxima, implicati toata familia in acest procedeu. Cu totii veti fi mandri, la sfarsit, de bradul vostru, care va fi mai frumos ca niciodata!

Otilia Caloian

www.florifrumoase.ro,

Email: comenzi@florifrumoase.ro,

Telefon: 0740237968

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Otilia Caloian

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea