Gradina

#amenajari spatiu verde #amenajare gradini #consultanta gradini #plante gradina #irigatii #gazon

Expertul Acasa.ro, Cristina Stinghe: Cum amenajam corect spatiul verde

Consultanta pentru amenajarea unei gradini sau pentru intretinerea acesteia este un serviciu mai rar abordat la noi, dar devine din ce in ce mai necesar pentru amatorii de gradinarit sau iubitorii de plante de interior.

Amenajarea si intretinerea spatiului verde de care dispunem nu mai sunt demult un moft, sunt un imperativ util, estetic, dar si functional.

Cei care nu se pricep, dar totusi doresc un spatiu verde corect amenajat sau intretinut apeleaza la specialisti pentru proiectarea gradinii, pentru crearea unui desfasurator de operatiuni in amenajare sau pentru cum trebuie realizata mentenanta ulterioara. Acest gen de serviciu este o buna solutie pentru gradinile in suprafata mica, pentru care cheltuielile de amenajare impreuna cu o firma specializata pot fi ridicate. Costurile serviciului de consultanta poate fi mult mai scazut fata de cheltuielile impuse de manopera pentru amenajare percepute de companiile de amenajari. Un consultant poate oferi clientului sau idei de aranjamente, plante potrivite pentru spatiul respectiv, operatiuni necesare legate de pregatirea solului, irigatii, tip de gazon ales etc.

Realizarea unui proiect pentru infiintarea unei gradini nu inseamna, insa, consultanta. Acestea sunt doua servicii diferite. Daca primul presupune realizarea planselor 2D cu aranjamente de plante, arbori, sistem de irigatii, alei, sistem de iluminat, imagini 3D si referat de amenajare, a carui concepere dureaza 1-3 saptamani, consultanta se refera la o deplasare, si cuprinde sugestii, sfaturi pe care un specialist le ofera clientului sau.

Pentru mentenanta, clientii pot fi sfatuiti legat de operatiunile ce trebuiesc facute, ce ingrasaminte sa foloseasca si cat de des, tratamentele fito-sanitare necesare, cum trebuiesc plantele sau arborii tunsi, cum sa recicleze materialul vegetal etc.

Consultanta atinge si un alt domeniu – bolile, parazitii sau alte problemele pe care unele specii de plante le dezvolta. Specialistul va poate oferi solutii pentru eradicarea problemelor sau pentru imbunatatirea situatiei inclusive in ceea ce priveste dezvoltarea gazonului.

Si plantele de interior, pe langa gradinile exterioare pot beneficia de aceste servicii. Stim cu totii ca si la acestea pot aparea o multitudine de probleme, care tin de pozitia in care sunt asezate, ghivece si tip de pamant folosit, conditii de lumina etc.

Dupa cum vedeti, acest tip de serviciu poate fi foarte util si in acelasi timp nu unul costisitor pentru clientii care nu doresc incheierea unui contract lunar de intretinere sau pentru gradini a caror suprafata nu justifica cheltuieli foarte mari de amenajare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Cristina Stinghe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea