Frumusete & Ingrijire

#remedii pistrui #tratamente pistrui #remedii naturiste #ingrijire #frumusete #pistrui

Vrei sa scapi de pistrui? 5 plante care te ajuta!

Exista persoane pentru care pistruii sunt semnul unei frumuseti aparte, insa pentru cei mai multi, micile pete maronii sunt un adevarat stres. Daca te numeri printre persoanele care vor sa scape de pistrui, poti apela cu incredere la unele dintre cele mai eficiente remedii naturale. Iata care sunt acestea:

Papadia

Folosita constant, infuzia de papadie va duce la estomparea pistruilor. Peste doua lingurite de flori uscate, toarna 250 ml de apa fierbinte. Lasa infuzia sa se raceasca, si adauga zeama de la o lamaie. Inmoaie o bucata de tifon sau o discheta demachianta in aceasta solutie si aplica pe ten, un sfert de ora. Apoi sterge-te bine cu un prosop inmuiat in apa calduta. Este recomandat sa iti aplici acest tratament de doua-trei ori pe saptamana, timp de trei luni.

Ceapa

Ceapa este unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva pistruilor, create de natura. Cele mai bune rezultate le obtii daca folosesti ceapa rosie, spun specialistii americani. Acest lucru se datoreaza continutului bogat de sulf. Tot ce trebuie sa faci este sa cureti o ceapa si sa o pisezi bine, pana obtii un suc. Il amesteci cu o lingura de otet din vin si aplici pe fata, in fiecare zi, pana la ameliorarea problemei.

Laptele acru

Rezultate impotriva pistruilor vei obtine si cu ajutorul laptelui acru. Cel mai bine este sa folosesti lapte de vaca proaspat, pe care sa il lasi doua-trei zile intr-un loc calduros, pana se acreste. Umpli o cana, pana la jumatate, cu laptele acru, apoi pui o doua linguri de faina de ovaz si amesteci bine. Aplica masca cu lapte acru pe fata timp de 10-15 minute. Poti urma acest tratament timp de 30 de zile.

Patrunjelul

Un leac pe care il foloseau bunicile este sucul de patrunjel, care are si proprietati antioxidante. Ai nevoie de doua legaturi de patrunjel si putina apa. Da totul prin blender pana obtii un suc. Inmoaie un disc demachiant in licoarea obtinuta si aplica pe fata, apoi clateste-te bine cu apa calduta. Poti aplica acest tratament de doua ori pe zi.

Vinetele

Pentru a estompa pistruii, dar si pentru eliminarea peteleor maronii de pe fata, nu ezita sa apelezi la vinete. Taie o vanata in felii subtiri, si aplica feliile pe fata. Apasa usor, cu miscari circulare, pe toata zona afectata de pistrui. Primele rezultate vor incepe sa apara dupa cateva saptamani, perioada in care trebuie sa faci zilnic tratamentul.

Sursa foto: goodfon.su

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare