Frumusete & Ingrijire

# ulei de jojoba #ulei de argan #ulei de masline #piele #ten

Uleiuri pentru un ten frumos, tanar si sanatos

O piele demachiata,  curatata si hidratata zilnic este o piele care va ramane frumoasa si tanara pentru mai mult timp, In acest sens uleiurile naturale reprrezinta cele mai bune variante atunci cand vrei o piele care sa radieze de frumusete.


Este adevarat ca primul lucru la care te gandesti atunci cand asociezi uleiul cu pielea este un ten gras si eventual cateva cosuri, dar cu un tratament urmat in mod corect, pielea ta va fi neteda, lipsita de riduri si va avea un aspect foarte proaspat.


Iata cum se face un tratament pe baza de uleiuri


Demachiaza


Chiar daca ai sau nu machiaj pe fata,  intinde-ti pe piele o cantitate suficienta de demachiant , maseaza usor pentru 20 de secunde, iar apoi sterge pielea, prin miscari circulare, cu ajutorul unei dischete de bumbac.


Daca pielea nu ti se pare sufiient de curata, te poti spala cu un gel de curatare si apa calda. La final clateste cu apa din belsug si treci la pasul urmator.


Exfoliaza


Exfolierea indeparteaza celulele moarte de la nivelul pielii, lasand tenul fin si pregatit pentru aplicarea uleiului hidratant. Astfel, uleiul se va absorbi rapid in piele, fara sa mai fie nevoie sa patrunda printre celulele moarte.


Exfolierea se face cu un scrub, insa daca nu ai un astfel de produs, te poti folosi de o periuta de dinti cu peri moi sau de  ingrediente din bucatarie: zahar, frunze uscate si maruntite de ceai, tarate etc.


Amesteca produsul abraziv cu gelul de curatare si maseaza-l pe fata prin miscari circulare, insistant in zona T. La final clateste bine cu apa calda si treci la pasul urmator.


Atentie! Exfolierea se face o data pe saptamana si nu mai mult pentru ca poti agresa tenul.


Hidrateaza


Mai inainte de orice, este recomandat sa optezi pentru un ulei, iar cele mai recomandate sunt urmatoarele:

 

  • Uleiul de masline (secretul de frumusete al Sophiei Loren)
  • Ulei de samburi de struguri
  • Ulei de argan
  • Ulei de ricin
  • Ule de jojoba.


Cel mai bun moment pentru a aplica uleiul este imediat dupa baie/dus, cand porii pielii sunt deschisi si vor absorbi mai bine uleiul. Totusi, daca uiti sa faci acest tratament, ai la indemana o solutie simpla si practica: un prosop imbibat in apa fierbinte, stors si aplicat pe piele pentru doua minute inainte de aplicarea uleiului.


Cu siguranta doua lingurite de ulei sunt mai mult decat suficiente pentru acest tratament (fata si gat). Aplica uleiul pe piele prin miscari circulare, iar apoi mai aplica inca o data prosopul fiebinte pe piele, iar dupa un minut, maseaza-ti pielea cu acesta. Chiar daca ai demachiat pielea inainte, vei vedea cu pe prosop vor ramane mici urme de murdarie. Acest lucru este datorat uleiului si aburului cald care in combinatie elimina toate impuritatile din pori. Dupa un minut clateste-ti fata doar cu apa calda (fara sapun sau geluri de curatare, tamponeaza usor cu un prosop curat si bucura-te de un ten proaspat, impecabil si matasos.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare