Frumusete & Ingrijire

#ulei de ricin #par #ingrijire par

Uleiul de ricin, cel mai bun prieten al parului lung si bogat

Probabil ai mai auzit ca uleiul de ricin face minuni pentru par. Daca, totusi, nu ai indraznit pana acum sa il folosesti, aceasta perioada poate fi ideala pentru masti cu ulei de ricin, pentru a-ti pregati podoaba capilara sa faca fata cu brio temperaturilor ridicate.

Tratament pentru scalp si pentru firul de par

Uleiul de ricin este recunoscut pentru numeroasele lui calitati si pentru avantajele pe care le are in produsele cosmetice destinate oricarui tip de par. Ele echilibreaza cantitatea de sebum, combat matreata si iritatiile, stimuleaza circulatia la nivelul scalpului si fortifica radacinile firelor de par.

Uleiul de ricin este obtinut prin presare la rece din semintele plantei cu acelasi nume. El este cunoscut inca din Antichitate, cand era folosit intens in Egipt si in vechea China drept unguent pentru diverse afectiuni ale pielii.

Uleiul de ricin are proprietati antibacteriene si antifungice, iar acidul ricinoleic stimuleaza circulatia la nivelul pielii si hraneste radacinile firelor de par.

Trateaza micile inflamatii si iritatii la nivelul scalpului si combate matreata; calmeaza arsurile solare si elimina bacteriile, curatamd porii in profunzime.

Parul uscat, alterat de soare va fi rehidratat si fortificat.

Cum faci corect o masca de par cu ulei de ricin

Deoarece este un un ulei consistent, cu o textura vascoasa, uleiul de ricin este absorbit mai greu in piele si par. De aceea, el poate fi combinat cu alte uleiuri, mai fluide, organice, pe care pielea le poate primi mai usor. Uleiul de ricin poate fi combinat cu ulei de masline extravirgin, presat la rece, ulei din samburi de struguri, ulei de migdale, ulei din seminte de in, de cocos sau de argan, dar si cu miere, suc de lamaie sau galbenus de ou.

Dupa aplicare, masca de par cu ulei de ricin se lasa sa actioneze cel putin 30 de minute, pentru ca firele sa poate absorbi uleiurile, dupa care se spala cu un sampon potrivit pentru tipul de par.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare