Frumusete & Ingrijire

#piele #apa #crema #uleiuri #ingrijire #exfoliere

Tu stii sa te speli corect pe fata?

Modul in care iti speli fata influenteaza considerabil felul in care arata pielea ta. Dermatologii spun ca exista un adevarat ritual de curatare a tenului, pentru ca acesta sa aiba un aspect tanar si sanatos! 

"Este foarte important sa avem grija de fata. Nu trebuie niciodata sa ne spalam fata cu produse dure sau sa folosim exfoliante puternice, deoarece acestea irita pielea, care va avea un aspect neplacut si in timp isi va pierde elasticitatea", este de parere doctorul Thomas Rohrer, dermatolog la spitalul Chestnut Hill din Massachusetts.

Cum sa cureti corect fata:

1 Prefera produsele delicate de curatare

Prin curatarea tenului, elimini murdaria, germenii si excesul de sebum. Este insa indicat sa folosesti solutii de curatare delicate, nonabrazive si fara alcool, care, pe langa mizerie, sa nu indeparteze si celulele sanatoase ale pielii sau uleiurile naturale care o hidrateaza.

2 Foloseste apa calduta

Chiar daca este tentant sa te speli cu apa fierbinte, dermatologii recomanda folosirea apei caldute si chiar reci. Apa fierbinte elimina toate uleiurile naturale benefice, iar pielea se va usca mai repede. Dupa inmuierea fetei cu apa calduta, aplica solutia de curatare cu ajutorul degetelor. Pielea se poate irita daca folosesti dischete demachiante, bureti sau alte materiale pentru curatarea fetei.

3 Limiteaza utilizarea solutiilor exfoliante

Exfolierea pielii are numeroase beneficii: stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la indepartarea celulelor moarte. Insa exfolierea in exces poate duce la iritarea si uscarea pielii.

4 Sterge-ti fata cu un prosop moale

Dupa ce clatesti fata cu apa calduta, este indicat sa o stergi usor cu un prosop moale. Dermatologii recomanda tamponarea delicata a pielii, pana cand toata apa este indepartata.

5 Aplica o crema hidratanta

Dupa stergerea pielii, aplica o crema delicata si hidratanta, care sa o hraneasca in profunzime. Ai grija sa nu masezi pielea prea puternic, deoarece se poate irita. De asemenea, ai grija sa alegi creme cu factor de protectie solara.

Atentie!

Spala-te pe fata doar de doua ori pe zi, dimineata si seara, sau atunci cand ai transpirat in exces. Transpiratia irita pielea, astfel ca este foarte important sa o indepartezi imediat. Retine ca spalatul in exces priveaza pielea de uleiurile naturale, extrem de benefice.

Sursa foto: [[beautyeditor.ca]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului