Frumusete & Ingrijire

#transpiratie excesiva #transpiratie

Trucuri pentru a combate transpiratia excesiva

Transpiratia este buna si sanatoasa pentru este calea prin care toxinele parasesc organismul. Totusi, ea se poate transforma intr-o pacoste daca este prezenta tot parcursul zilei, indiferent de temperatura de afara si indiferent ce ai face.

Transpiratia excesiva poate fi o problema extrem de neplacuta si iti poate da mari batai de cap. Sunt cateva lucruri pe care le poti face fara prea mari eforturi si investitii pentru a scapa de ea.

Trucuri care te scapa de transpiratia excesiva

Daca stii ce inseamna sa iti fie jena sa departezi mainile de corp ca sa nu se vada petele de transpiratie de la subrat, daca stii ce inseamna sa te gandesti mereu daca bluza pe care o imbraci va scoate in evidenta faptul ca iar ai transpirat foarte mult, atunci urmatoarele randuri ti se adreseaza.

Cum combatem transpiratia excesiva?

Imbracaminte adecvata

Pentru persoanele care se confrunta cu o transpiratie in exces este foarte important sa foloseasca haine facute din bumbac. Acesta lasa pielea sa respire, spre deosebire de tesaturile sintetice.

Este bine sa evitam matasea sau alte tesaturi care pot duce la o activare mai rapida a glandelor sudoripare.

Zinc

Consumul de zinc sub forma de pastile sau lichid ajuta la eliminarea excesului de sudoare de la nivelul axilelor. Acesta ajuta la hidratarea pielii, facand ca transpiratia sa nu mai fie o problema de zi cu zi.

Timp pentru relaxare

Transpiratia excesiva este de multe ori rezultatul anxietatii si al stresului. De aceea este important sa acordam timp si pentru relaxare practicand yoga sau meditand.

Spalatul mainilor des

Daca iti transpira prea mult palmele, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iti speli mainile constant, curatand astfel porii care provoaca transpiratia continua.

Aloe vera

Consumul de aloe vera ajuta la normalizarea activitatii glandelor sudoripare intr-o maniera progresiva.

Deodorant adecvat

Cand mergi la cumparaturi fii atenta la tipul de deodorant pe care il cumperi. Antiperspirantele combat transpiratia excesiva, in timp ce deodorantul combate doar mirosul neplacut.

Schimba obiceiurile alimentare

Consumul crescut de grasimi este de obicei unul dintre motivele pentru care transpiram mai mult. Este indicat sa consumam alimente sanatoase precum fructe si legume, ceea ce ne va ajuta sa spunem adio transpiratiei in exces.

Bea multa apa

A te mentine hidratata este un imperativ daca te numeri printre persoanele care transpira excesiv. Temperatura corpului nostru se mentine in parametri optimi daca avem un aport suficient de apa si evitam, astfel, transpiratia.

Epilarea

Indepartarea parului din zona axilei este cheia unei mai bune circulatii a aerului, ceea ce va reduce transpiratia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului