Frumusete & Ingrijire

#sanatate #transpiratie #transpiratie excesiva #frumusete si ingrijire #ingrijire piele

Trucuri pentru a combate transpiratia excesiva

Pe langa canicula, aerul greu de respirat si nevoia continua de hidratare, multi dintre noi se mai confrunta vara si cu o problema extrem de deranjanta si neplacuta: transpiratia excesiva.

Daca te-ai saturat de hainele umede, de palmele sau picioarele mereu trasnspirate si nu stii cum sa scapi de toate aceste probleme, iata mai jos cateva trucuri care te vor ajuta sa le combati si sa scapi de transpiratia excesiva cu care te confrunti.

Renunta la mancarea condimentata si cofeina

Bauturile pe baza de cofeina (exemplu, cafeaua, Pepsi sau Coca-Cola) si mancarurile condimentate (care contin ardei iute sau curry) pot fi cauza transpiratiei excesiva, in special in zona fetei si a capului. La fel ca cele de mai sus, si alcoolul este "de ajutor" transpiratiei.

Ideal ar fi sa incerci sa fii atent la tot ceea ce mananci - preferabil sa tii un jurnal al meselor - pentru a putea depista care bauturi si care mancaruri te fac sa transpiri. Odata depistate, incearca sa renunti la ele de tot sau cel putin sa le consumi cu multa moderatie.

Fa dusuri zilnice si cu atentie

Pe timp de canicula, oricui ii este recomandat sa faca un dus cel putin o data pe zi. Pentru asta, ideal este sa folosesti un gel de dus cat mai natural, iar dupa, poti aplica pudra de talc pe piele.

Daca pe langa transpiratia excesiva, te confrunti si cu mirosul neplacut, foloseste un sapun antibacterial. Acesta va reduce nivelul de bacterii de pe piele (cand bacteriile se amesteca cu transpiratia, apare mirosul neplacut).

Ai grija ca dupa fiecare spalare sa te stergi bine in toate zonele cu probleme (degetele de la picioare, subsoara etc.), deoarece bacteriile si germenii apar in zonele umede.

Alege hainele potrivite

Materialele naturale, ca bumbacul sau inul, lasa aerul sa circule in jurul pielii tale. Astfel, se incetineste procesul de formare a transpiratiei.

Ai grija sa alegi haine lejere, din materiale naturale si fereste-te de orice este sintetic. In plus, este indicat sa ai mereu la tine haine de schimb pentru a nu intretine umezeala si mirosul neplacut.

Un alt sfat este sa alegi haine cu modele si in culori care ascund petele de transpiratie in asa fel incat nu se mai observa foarte usor.

Redu nivelul de stres din viata ta

Cu toate ca pare un cerc vicios, faptul ca stresul cauzeaza transpiratia, iar transpiratia excesiva cauzeaza stres, incearca pe cat posibil sa reduci stresul din viata ta, deoarece acesta este o cauza importanta pentru transpiratia excesiva.

Uita macar pentru cateva ore de griji si probleme, incearca sa nu exagerezi orice obstacol si foloseste-te de tehnici de relaxare pentru a reduce stresul.

Yoga, meditatia, tehnicile de respiratie, masajele si aromaterapia sunt cateva exemple de metode prin care poti reduce stresul din viata ta de zi cu zi.

Foloseste antiperspirantul potrivit

De fiecare data cand achizitionezi un antiperspirant, citeste cu atentie eticheta si vezi care sunt ingredientele. Foloseste-le pe cele pe baza de clorura de aluminiu. Acestea se aplica seara la culcare si se lasa sa actioneze pe timpul noptii. Au si efecte secundare si inconveniente (iritatii, alergii, blocarea totala a transpiratiei), asa ca cel mai bine ar fi sa consulti un medic pentru a putea primi un antiperspirant pe baza de reteta, potivit pentru tine.

Tine cont si de faptul ca deodorantul reduce mirosul, insa nu reduce transpiratia.

Daca toate sfaturile de mai sus nu te ajuta si nu reusesc sa reduca nivelul de transpiratie, indicat este sa consulti un medic de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare