Frumusete & Ingrijire

#sanatate #frumusete #frumusete si ingrijire # trucuri frumusete

Trucuri de frumusete din vechime

Creme, uleiuri sau masti naturale din plante si ierburi sunt doar cateva dintre trucurile la care apelau frumoasele din vechime. Frumusetea a fost intotdeauna pretuita, astfel ca femeile, dar si barbatii, recurgeau la numeroase trucuri pentru a-si imbunatati aspectul fizic.

Iata cateva trucuri de la popoarele din vechime:

India. Medicina traditionala indiana este cunoscuta sub numele de ayurveda si are o vechime de peste 5000 de ani. Insa chiar si zilele noastre unele tehnici de infrumusetare sunt inca practicate.

Unul dintre cele mai populare tratamente este masca cu faina de naut. Aceasta masca este eficienta pentru acnee si tonifierea fetei, dar si a sanilor si feselor. O alta crema benefica pentru ten este cea cu turmeric, care trateaza in special petele.

Pentru a prepara masca din faina de naut, amesteca o lingura de faina de naut cu o jumatate de lingurita de miere si putina sare. Aplica pe fata, gat si decolteu si lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care stergi cu un disc demachiant.

Pentru crema de turmeric, amesteca 2 grame de turmeci cu 2 grame de sare si 5 grame de miere. Aplica pe zonele cu pete si lasa sa actioneze cateva minute dupa care speli cu apa calda.

Egipt. Vechii egipteni tineau foarte mult la aspectul lor fizic, iar femeile si barbatii de toate varstele si din toate clasele sociale aveau grija de frumusetea lor. Ochii in special erau accentuati cu ajutorul unor vopsele si carbuni speciali.

De asemenea, foloseau mierea pentru numeroase tratamente si masti faciale si corporale. Mierea este un angent antibacterial puternic, cu o serie de proprietati antiinflamatorii, care protejeaza si trateaza pielea de acnee. In acelasi timp, mierea hraneste pielea si este eficienta si pentru infrumusetarea parului.

Roma. Uleiul de masline era folosit intens de catre romani atat ca ulei de masaj, cat si ca ulei pentru curatarea pielii. Era folosit si pentru inmuierea tenului, a cuticulelor si pentru a oferi parului mai multa stralucire.

Uleiul de masline este bogat in antioxidanti si vitamina E, substante extrem de benefice pentru organismul uman. Astfel, poti incerca sa faci un masaj cu ulei de masline, sau sa il aplici pe zonele uscate ale corpului tau, precum calcaie sau coate.

Italia Renascentista. Ten pal, obraji si buze rosii, ochi stralucitori si par lung si blond erau considerate trasaturile esentiale ale frumusetii acelor timpur. Femeile foloseau albus de ou pentru a-si albi tenul si pentru a conferi parului mai multa stralucire. Parul era albit cu ajutorul sucului de lamaie, aplicat direct pe par.

Unele retete din vechime functioneaza si acum. De exemplu, pentru un ten moale si catifelat, amesteca paine cu ou si lasa timp de doua zile in otet balsamic. Aplica apoi pe fata si lasa sa actioneze cateva minute, dupa care clatesti cu apa calda.

Perioada victoriana. Era victoriana a fost dominata de o moralitate stricta si coduri religioase, iar cosmeticele erau privite drept "instrumente ale diavolului" si erau folosite doar de actrite si prostituate.

Insa, multe femei isi doreau ten stralucitor si curat, astfel ca foloseau numeroase creme si se fereau de soare. Multe creme din aceea perioada au fost "reinventate" in zilele noastre.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului