Frumusete & Ingrijire

# cosmetice organice # ingrijirea pielii #infrumusetare #frumusete #cosmetice #cosmetice naturale

Trei motive sa folosesti cosmetice organice in locul celor conventionale

 

In ultima vreme, din ce in ce mai multe produse organice, de orice fel, isi fac loc pe piata, inclusiv pe cea a produselor cosmetice, unde incet, dar se pare ca tot mai sigur, castiga batalia cu cele conventionale.

Produsele naturale si organice au intrat din nou in atentia femeilor, intr-o lume in care totul pare sa contina din ce in ce mai multe ingrediente nocive. Consecinta: vanzarile de produse conventionale au scazut simtitor, ele fiind inlocuite pe rafturi de produse mult mai sanatoase. Schimbarile se vad si in industria cosmetica. De la produse de machiaj, lotiuni si creme de corp, pana la produse de ingrijire zilnica, avem la dispozitie o gama tot mai variata de produse naturale de infrumusetare.

Unde se face diferenta intre organic si conventional

Iata trei argumente care fac diferenta intre cele cosmeticele organice si cele conventionale si tot atatea motive pentru a le pune pe primele in cosul de cumparaturi sau, de ce nu, de a ti le prepara singura acasa.

Atunci cand cumperi creme, lotiuni sau sampon de la firme de cosmetice mai mult sau mai putin consacrate, pe spatele ambalajelor gasesti o lista lunga de ingrediente, dintre care doar unele suna cunoscut. Cele organice, insa, sunt mult mai „sarace” in substante pentru ca au in compozitie doar ingrediente naturale, crude si proaspete, amestecate cu substante certificate de stabilizare a formulelor.

Produsele de skincare conventionale au in compozitie ingrediente nocive si daunatoare pentru piele, dar si pentru sanatate. La prima utilizare a produsului ve observa unele imbunatatiri pe care le doresti, asa ca vei continua, in mod constient, sa aplici toxine pe piele. Si daca ar ramane acolo, ar fi ceva! Dar acestea sunt absorbite de piele si ajung in sange si in tot organismul. Te intrebi de ce dintr-o data ai facut cosuri, alergii, matreata sau de ce ai inflamatii pe piele cu toate ca ai grija de ea? Ei bine, este efectul parabenilor, al siliconului si al multor alte ingrediente pe care nu ti le „traduce” nimeni pe ambalajul cosmeticelor tale favorite.

Cel mai simplu mod de a ne da seama care produs este bun pentru noi este sa citim eticheta cu ingrediente. Daca reusim sa recunoastem toti compusii, avem un produs natural.

Produsele organice au marea calitate de a fi prietenoase cu mediul inconjurator. Certificarea lor depinde, de fapt, de cat sunt de poluante.

Produsele obtinute in fermele organice sunt cel mai adesea ambalate in materiale bio degradabile, sticla sau alt material care poate fi utilizat si in alt scop sau care poate fi returnat la magazin dupa utilizare. Atat planeta, cat si consumatorul profita de pe urma grijii pentru mediu intr-o lume in care poluarea face ravagii. Produsele organice nu iti salveaza doar pielea, ci si mediul inconjurator!

Efectele produselor organice sunt mai de durata decat cele ale produselor sintetice. Unele s-ar putea sa nu fie la fel de parfumate ca acelea cu nume sonore pe eticheta; dar stiai ca un produs cosmetic este cu atat mai natural, cu cat are mai putin parfum? Culorile cosmeticelor organice ar putea sa nu fie atat de atractive, dar ele sunt rezultatul unui mix de ingrediente naturale, fara a li se adauga coloranti sau alte substante si care ar putea provoca iritatii sau alergii. Interesul tau este sa ai o piele catifelata si stralucitoare, nu un borcan cu o crema aspectuoasa.

Efectul folosirii unor produse organice de ingrijire a pielii s-ar putea sa fie mai lent, insa cu siguranta va fi ma durabil, datorita lipsei ingredientelor de sinteza. Trebuie sa ai doar putina rabdare si, pe termen lung, veti beneficia de o piele sanatoasa si vei face si economii, dat fiind faptul ca produsele de skincare organice sunt mai ieftine decat cele ale unor branduri cu renume.

Data viitoare cand vei merge la cumparaturi inarmeaza-te cu rabdare si citieste cu atentie etichetele produselor cosmetice pe care vi le doriti. Tine minte: daca poti citi ingredientele si daca le recunosti, produsul este natural! Chiar daca iti place ambalajul unui produs, chiar daca ti se promit efecte rapide sau daca te incanta usurinta in folosire, din dragoste si grija pentru piele, nu te lasa ispitita!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare