Frumusete & Ingrijire

#ochelari de vedere #ochelari de soare

Trebuie sa purtam ochelari de soare. Dar …eu port deja ochelari de vedere

E cat se poate de clar ca purtarea ochelarilor de soare nu e un moft, nu e ceva ce tine doar de moda, este indicata de medici. Asta pentru ca ochelarii de soare ne protejeaza de razele UV daunatoare care pot fi cauza fotoimbatranirii si a unor boli ale ochiului la varste mai inaintate. Stim deja ca trebuie sa ii purtam si vara si iarna, atunci cand lumina soarelui e puternica, cand petrecem timp la suprafata unei ape, pe zapada, acolo unde aceste suprafete reflecta razele soarelui.

Sa nu uitam ca e important ca ochelarii de soare sa aiba lentile de calitate, sa ne fie confortabili, poate mai degraba decat sa poarte un logo celebru. Sunt mai mult un mijloc de protectie decat un accesoriu fashion. Si… nu uitati ca si iarna sunt la fel de importanti. Iar ochii copiilor, mai sensibili decat ai adultilor, trebuie protejati cu si mai multa atentie.

Dar ce fac cei care deja poarta ochelari de vedere? 

Nu e nicio problema. Au mai multe solutii, una mai interesanta ca alta. 

Prima, cea mai versatila si confortabila, ar fi sa isi faca ochelari cu lentile fotocromatice (lentile heliomate). Lentilele lor de vedere, fie ele pentru distanta sau pentru aproape, bifocale sau progresive, se vor intuneca in functie de intensitatea luminii de afara si vor redeveni incolore cand purtatorul merge la interior. Asa, ochelarii de soare sunt mereu cu ei, la ochii lor, la momentul cand au nevoie de ei, cat de intunecati e necesar, fara niciun gest in plus. Orice tip de lentila poate avea tratamentul care sa o faca fotocromatica, iar costurile pentru aceasta optiune suplimentara pot fi de cateva zeci de lei, poate si ceva mai mult daca e vorba despre lentile progresive. De asemenea, lentilele fotocromatice pot avea diferite grade de intunecare, diferite viteze de revenire la starea incolora, pot fi si cu efect oglinda. Si, evident, se pot alege diferite nuante care sa se asorteze asa cum doreste utilizatorul. 

A doua varianta sunt asa zisii ochelari clip on, adica un tip de rame de ochelari care au o rama complementara care se aplica, in general magnetic, pe cea de baza si care poarta lentile de soare. Pe rama principala se monteaza orice lentile are nevoie utilizatorul, iar cand simte nevoia ochelarilor de soare, aplica pur si simplu a doua rama. Doar un clik si ochelarii nostri devin ochelari de soare. Aceste tipuri de rame sunt foarte fine, astfel incat, chiar si cu rama suplimentara adaugata, ochelarii sunt usori si placuti la purtat, fara sa se observe ca sunt practic duble. De asemeni, exista ochelari cu clip on magnetic care au chiar un set intreg de rame suplimentare, unele cu lentile de soare obisnuite si cu efect oglinda, alta cu lentile pentru condus, chiar si una cu lentile cu protectie pentru calculator. Acest tip de rame de ochelari cu clip on costa intre 200 si 700 de lei in functie de material, complexitate, sistem de prindere. Evident, gasiti fel de fel de modele, de culori, de materiale, de dimensiuni, de preturi. Trebuie doar sa cautati si sa alegeti ce va place, ce vi se potriveste si… sa gasiti si pretul cel mai bun. Apoi montati lentilele dumneavoastra de vedere pe rama principal. Aceasta varianta este foarte nimerita pentru adolescenti carora nu li se recomanda lentilele fotocromatice. Ei pot deveni cu usurinta “cool” cand ies din scoala si isi aplica rama cu lentile de soare, eventual mirror.

Puteti comanda si purta ochelari de soare cu dioptrii pe care sa ii puneti in locul celor cu lentile clare atunci cand va aflati afara si trebuie sa va feriti ochii de razele daunatoare. Aceasta solutie poate fi mai incomoda pentru ca trebuie sa tot schimbati ochelarii de la ochi si doua perechi de ochelari pot costa mai mult.

Mai exista si solutia purtarii unor ochelari de soare supradimensionati care se asaza peste ochelarii de vedere, dar e ceva mai dificila decat celelalte.

De reamintit este si faptul ca trebuie sa protejam de soare ochii copiilor cel putin cu aceeasi grija cu care ii protejam pe ai nostri. Nu uitati sa le cumparati copiilor ochelari de soare de calitate si sa observati ce haiosi sunt si cat de incantati vor fi ca arata bine si ca nu ii mai deranjeaza lumina puternica.   

Purtatori de ochelari de vedere sau nu, tineri sau mai putin, fani ai modei sau mai relaxati, la plaja sau pe strada, trebuie sa ne ingrijim de sanatatea pe termen lung a ochilor nostri si sa purtam intr-un fel sau altul ochelari de soare.

Cum facem asta? Ne informam cat mai bine, acum internetul ne ajuta sa facem asta simplu, rapid si fara sa mergem undeva, vedem care dintre solutii se potriveste cu nevoile noastre, dar si cu bugetul. Pentru asta trebuie sa gasim un magazin de ochelari bun unde putem comanda usor, unde avem explicatii pe inteles la fiecare pas, unde vedem ce putem alege si cat costa alegerea. Asa putem selecta ce ne trebuie cu adevarat, vedem cat ar trebui sa platim, putem compara variantele. Apoi verificam sa avem si un pret bun pentru ca, fiti atenti, pot fi diferente de pret foarte mari de la un magazin la altul. Noi recomandam ochelari.com pentru ca indeplineste toate aceste conditii, dar dumneavoastra faceti propriile cercetari si alegeti magazinul pe care il considerati dumneavoastra bun.

Comandam ochelarii. Apoi ne bucuram ca vedem bine, ne simtim confortabil si avem si ochii protejati de razele daunatoare ale soarelui.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare