Frumusete & Ingrijire

#vergeturi #tratament #galbenele

Tratamente naturiste pentru vergeturi

Femeile gravide sau cele care slabesc si se ingrasa brusc sunt cele mai predispuse aparitiei vergeturilor. Din pacate, aceasta problema desi nu ne afecteaza in niciun fel starea de sanatate, ne macina si ne frustreaza foarte mult din cauza aspectului neplacut, mai ales cand ne chinuim cu toate puterile sa le indepartam de pe pielea noastra.


Desi pe piata se gasesc zeci de creme, care de care mai scumpe si mai pretentioase, special create pentru indepartarea vergeturilor, nu ar trebui sa ai asteptari mari in aceasta privinta. Oricati bani ai investi in aceste produse, niciunul nu va face sa dispara ca prin minune vergeturile, singura metoda de indepartare completa fiind cea chirurgicala, cu laser sau prin ultrasunete .


Totusi, in locul cremelor exagerat de scumpe care nu fac decat sa previna intr-o anumita masura sau sa reduca usor vergeturile, poti apela la tratamente naturiste , mult mai ieftine, care isi vor face treaba la fel sau chiar mai bine decat acestea.


Iata cateva dintre cele mai bune tratamente naturiste:


Aloe vera


In comert se gaseste o mare varietate de creme si unguente pe baza de aloe vera. Achizitioneaza o astfel de crema si maseaza zonele afectate de vergeturi, zilnic, de aproximativ trei ori pe zi.  De asemenea, daca ai la indemana o planta aloe vera, poti masa pielea cu sucul obtinut din stoarcerea acesteia.


Ulei de masline


Uleiul de masline este un aliat puternic in lupta cu vergeturile, mai ales daca se foloseste cu regularitate. Incalzeste putin ulei de masline (cat sa suporti pe piele), maseaza cu grija pielea, apoi infasoara-te cu folie alimentara timp de 20 de minute. Dupa aceasta, intra in dus pentru a scapa de pielea incarcata de celulele moarte.


Balsam cu


Rolul balsamului suedez este acela de a vindeca ranile, dar si de a reda elasticitatea pielii . Tocmai de aceea se poate folosi cu succes pentru a reduce simtitor vergeturile. Se maseaza zilnic pielea afectata, timp de cel putin o luna, de aproximativ doua ori pe zi. In cel mai scurt timp, rezultatele vor aparea. Produsul costa intre 8 si 14 ron.



Desi este foarte grasa, crema de galbenele ajuta la reducerea vergeturilor. Pentru rezultate cat mai vizibile, poti amesteca crema de galbenele cu fiole de elastina, colagen sau vitamina A. Aceste fiole ofera elasticitate pielii,  trateaza vergeturile si impiedica aparitia unora noi, motiv pentru care sunt recomandate pentru masaj in special in perioada sarcinii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare