Frumusete & Ingrijire

#ulei de masline #iritatii #galbenele #apa termala

Tratament pentru iritatiile pielii

Iritatiile pielii apar uneori in cele mai nepotrivite momente. Fie ca ai stat prea mult la soare, ca ai mancat un aliment nepotrivit, ca ai fost intepat de catre insecte sau ca ai utilizat un produs cosmetic nepotrivit, iritatiile pielii pot fi combatute.


Iata cateva ingrediente care reduc iritatiile pielii daca sunt utilizate in mod corect


Apa termala


Apa termala contine foarte multe minerale si este un produs destinat pielii sensibile, care are tendinta de a se irita. Medicii dermatologi recomanda apa termala pentru pielea iritata din diverse motive, fie pentru pielea arsa de soare, fie pentru pielea foarte sensibila.


Dupa spalarea pielii cu un gel sau sapun cu pH neutru, se pulverizeaza usor apa termala pe intreaga fata cat si pe decolteu, iar dupa 30 de secunde pielea se tamponeaza cu un servetel de hartie curat.



Albus de ou


Albusul de ou este utilizat in special pentru arsurile pielii, mai mult sau mai putin grave, deoarece este cunoscut faptul ca datorita continutului de colagen, acesta regenereaza aproape instant epiderma. De asemenea, albusul de ou lupta cu succes impotriva cosurilor si a acneei, astfel ca iritatiile usoare devin pentru acesta un lucru usor de vindecat.


Bate spuma un albus de ou, iar dupa ce ai spalat bine pielea, aplica-l pe epiderma si lasa-l sa patrunda in piele cel mult 10 minute. La final clateste cu apa din belsug si tamponeaza pielea cu un prosop curat. Poti aplica masca cu albus de ou o data pe zi, atata timp cat este necesar. Nu abuza insa de albusul de ou deoarece proprietatea sa astringenta favorizeaza uscaarea puternica a pielii.


Ceai, unguent sau ulei de galbenele


Atata vreme cat produsele sunt 100% naturale si facute doar din galbenele, oricare dintre ele vor functiona foarte bine pentru pielea ta. Aplica pe zona iritata o cantitate mica de unguent, ceai concentrat sau ulei natural de galbenele, maseaza usor pielea astfel incat produsul sa patrunda in piele  si apoi panseaza zona pentru o ora. La final clateste pielea cu apa calda si sterge cu un prosop curat.


 

Ulei de masline


Foarte multe mamici folosesc mai nou, pentru pielea bebelusilor, ulei extra virgin de masline. Acesta este un produs plin de vitamine, hraneste pielea in profunzime si indeparteaza iritatiile. De asemenea, pentru ca este un produs eficient pentru hidratarea epidermei, anumite femei  folosesc uleiul de masline pentru demachiere, dar si pe post de crema hidratanta deoarece este lipsit de chimicale.



Sursa foto : hottershoes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului