Frumusete & Ingrijire

# transpiratie exces #remedii transpiratie #transpiratie

Transpiri prea mult? Iata ce poti face in privinta aceasta!

 

 
 

 

Cand transpiri din abundenta ar trebui in primul rand sa verifici daca nu cumva suferi de vreo afectiune, transpiratia fiind adesea un simptom pentru alte boli. Daca totusi sanatatea ta este la cote maxime, dar tot "curg apele" pe tine, iata cateva remedii pentru a minimiza aceasta problema, mai ales in public:

Elimina toxinele

Este indicat sa duci un stil de viata sanatos, echilibrat, sa faci sport si sa consumi alimente care te ajuta sa elimini toxinele din corp. Apa este si ea foarte importanta, consuma cu incredere, mai ales in zilele de vara. 

Evita stresul

Starile de anxietate, stresul sunt printre cele mai des intalnite cauze ale transpiratiei in exces. Terapeutii recomanda odihna persoanelor care se confrunta cu evenimente stresante, echilibru psihic si exercitii de relaxare. 

Vestimentatie potrivita 

Poarta materiale naturale, mai ales vara. Cele sintetice, stranse pe corp favorizeaza transpiratia si creeaza o senzatie de discomfort . De asemenea, pe cat posibil fa cat mai multe dusuri. 

Metode de tratament

Ca metode de tratament poti apela la anticolinergicele, aceste medicamente blocheaza substantele responsabile de transpiratia in exces. Totusi, este obligatoriu sa consulti un medic inainte sa apelezi la acest tratament pentru ca anticolinergicele au afecte secundare neplacute, chiar alarmante, precum uscaciunea gurii, vedere incetosata, crampe sau constipatie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare