Frumusete & Ingrijire

#chirurgie faciala #procedura infrumusetare #varsta lifting facial #lifting #chirurgie #lifting facial

Tot ce trebuie sa stii despre liftingul facial

Liftingul facial este o procedura chirurgicala care te scapa de riduri si iti intinereste semnificativ tenul. Persoanele care recurg la aceasta procedura vor arata cu 5-10 ani mai tinere dupa operatie. Liftingul facial este o procedura recomandata persoanelor intre 40 si 70 de ani.

Procedura dureaza intre doua si sase ore, in functie de complexitate si este efectuata de catre chirurgul estetician. In tot acest timp pacientul se afla sub  anestezie. Tehnicile folosite pentru inciziile faciale difera, in functie de chirurgul plastician la care ai ales sa faci interventia si de nevoile pacientului. Zonele in care are loc interventia sunt obrajii, gatul, dar si pe linia maxilarului.

Rezultatele unei astfel de operatii pot dura pana la zece ani, perioada in care pielea ramane neteda si intinsa.

Cum te pregatesti pentru liftingul facial

Persoanele fumatoare trebuie sa renunte la obiceiul de a fuma cu o luna onainte de operatia de lifting facial, deoarece fumatul creste riscul aparitiei complicatiilor. De asemenea, medicul iti poate interzice sa iei anumite medicamente precum: aspirina, antiinflamatoare si vitamine. Acestea ar putea creste riscul aparitiei sangerarilor in timpul operatiei. Totodata, trebuie sa iti informezi medicul daca urmezi un tratament medical pentru tratarea unor afectiuni cronice.

Ce trebuie sa faci dupa o astfel de interventie

Dupa o astfel de operatie, pacientul va avea fata umflata si dureri de intensitate medie. Aceste simptome dispar treptat, iar dupa opt-zece zile de la operatie pacientul se recupereaza in proportie de 80%. In aceasta perioada, pacientul va purta bandaje si va merge la control, pentru a i se schimba bandajele si pentru a i se urmari evolutia postoperatorie ori de cate ori ii va spune medicul ca este necesar.

Recuperarea totala dureaza aproximativ doua-trei saptamani de cand a avut loc liftingul facial. In acest timp pacientului ii este interzis efortul fizic intens, sa tina capul aplecat si sa doarma pe burta. De asemenea, trebuie sa respecte cu strictete indicatiile chirurgului estetician.

Foarte important este sa te prezinti de urgenta la medic daca dupa interventie faci febra mai mare de 38 grade C, daca ai dureri mari si/sau ti se inroseste puternic fata.

Sursa foto: facialaestheticsurgery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare