Frumusete & Ingrijire

#albire dentara laser #albire dentara

Tot ce trebuie sa stii despre albirea dentara cu laser

Zambetul este, fara indoiala, o carte de vizita personala. Conform Academiei Americane de Stomatologie Cosmetica, 99,7% dintre persoane sunt de parere ca zambetul este un accesoriu important in relationarea cu ceilalti.

 

De aceea, cu totii ne dorim dinti frumosi care sa ne ajute sa ne crestem increderea si stima de sine. Una dintre cele mai rapide metode de a obtine dinti mai albi si luminosi o reprezinta procedura de albire dentara profesionala. Iar, astazi, poate fi realizata aceasta procedura de albirea dintilor, in aproximativ 45 de minute cu ajutorul laserului dentar.

In cele ce urmeaza iti propunem, asadar, sa aflam impreuna ce inseamna, mai exact, albirea dentara cu laser si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a avea un zambest estetic si sanatos.

Ce este albirea dentara profesionala?

Albirea dentara profesionala, sau albirea dintilor reprezinta cel mai simplu si rapid mod de a-ti recapata stralucirea si nuanta de alb dorita a zambetului.

Care sunt factorii care determina schimbarea culorii dintilor

 De-a lungul vietii, din cauza stilului de viata, al alimentatiei zilnice si al obiceiurilor practicate, dintii isi schimba culoarea naturala si se pot pata din cauza:

  • alimentelor si bauturilor care schimba culoarea dintilor (cafeaua, ceaiul, vinul rosu, afinele etc.)
  • obiceiurilor vicioase (fumatul)
  • placa bacteriana/tartrul depuse pe dinti
  • tratamente indelungate cu antibiotice
  • mici traumatisme dentare – fisuri in smalt care favorizeaza formarea petelor pe suprafata dintelui

In trecut, procedura de albire dentara necesita cateva vizite la stomatolog sau purtarea gutierelor de albire dentara acasa timp mai indelungat, insa pe masura ce aceasta procedura a devenit tot mai populara, medicii stomatologi au inceput sa caute solutii mai simple si mai rapide, cu mai multe beneficii pentru pacienti.

Astfel a aparut tehnica de albire dentara cu laser, care in prezent se realizeaza cu ajutorul unor tehnologii performante, de ultima generatie, precum laserul Epic Biolase, disponibil in cadrul clinicilor DENT ESTET.

Epic Biolase este o tehnologie foarte solicitata de albire dentara profesionala in Statele Unite si ofera un zambet perfect in aproximativ 45 de minute, chiar si pentru pacientii cu dinti patati, ingalbeniti sau cenusii. In plus, Epic Biolase poate albi dintii cu 6 pana la 12 nuante).

De ce sa alegi albirea dentara cu laser?

Avantajele albirii dentare cu laser sunt multiple, printre acestea regasindu-se:

  • efectul este, asa cum aminteam anterior, unul imediat
  • dintii isi pastreaza culoarea un timp indelungat, deci nu va trebui sa recurgi des la aceasta procedura
  • nu exista efecte secundare, ca in cazul altor proceduri
  • iti poti recapata zambetul chiar si in 40 de minute, dupa cum am vazut anterior ca se intampla in cazul albirii cu ajutorul laserului Epic Biolase
  • nu afecteaza structura smaltului si a dentinei
  • nu provoaca sensibilitate
  • efectele se observa si in cazul dintilor considerati a fi foarte ingalbeniti sau patati
  • pretul procedurii este unul corect, comparativ cu alte proceduri de albire

Albirea dentara profesionala: cum se realizeaza, pas cu pas

In cazul in care iti doresti sa afli si cum se desfasoara aceasta procedura, pas cu pas:

  • Prima vizita va consta in evaluarea sanatatii dentare si se va realiza un status dentar in care va fi evaluata si starea de igiena a dintilor
  • Initial, medicul stomatolog va stabili culoarea actuala a dintilor tai cu ajutorul unei chei de culori dentare. In acest fel, medicul va putea verifica cu exactitate cate nuante urmeaza sa fie albite.
  • Dupa stabilirea culorii actuale a dintilor cu ajutorul cheii de culori dentare va urma realizarea unui periaj profesional si, dupa caz, un detartraj cu ultrasunete.
  • Ulterior medicul stomatolog va aplica diga, care are rolul de a-ti proteja gingiile in timpul procedurii de albire dentara.
  • Ultimul pas urmat de medicul stomatolog va fi aplicarea unui gel de albire pe dinti. 

Asadar, este vorba despre o procedura simpla si rapida in urma careia vei putea obtine cel mai luminos zambet.

Cum mentii rezultatele obtinute?

Efectele unei proceduri de albire dentara pot dura si pana la doi ani, insa mentinerea rezultatelor depinde, in mare parte, de obiceiurile pe care le adopti pe termen lung.

Cu alte cuvinte, pentru a te bucura un timp cat mai indelungat de stralucirea unui zambet sanatos si estetic va trebui sa respecti cateva reguli simple:

1. In primele zile de la tratament, evitati alimentele si bauturile colorate ce pot pata dintii. Se recomanda consumul de alimente de culoare alba sau galbena (orez, lactate, branzeturi, banane, pizza sau paste cu sos alb etc.)

2. Evitati consumul citricelor pe parcursul primei saptamani dupa procedura, acestea pot cauza sensibilitate

3. Tutunul si cafeaua pot colora dintii! De aceea, este recomandat sa reduceti numarul de tigari si consumul cafelei in primele zile dupa realizarea procedurii

4. Se recomanda consumul bauturilor colorate cu ajutorul paiului

5. Utilizati o pasta de dinti sensitive sau cu fluor post-tratament

6. Nu utilizati apa de gura cu clorhexidina

7. Preventia dentara - Pentru mentinerea pe termen lung a rezultatului obtinut este important sa reveniti la medicul dentist la 6 luni dupa tratament pentru detartraj si igienizarea profesionala

Studiile au aratat ca un zambet frumos mareste increderea in propriile forte, iar acest lucru se oglindeste atat in realizarile de zi cu zi, cat si in relatia cu persoanele din jurul nostru. In acest context, albirea dintilor se poate dovedi o investitie extrem de inteligenta.

Acestea fiind spuse, nu iti mai ramane decat sa te programezi la medicul stomatolog si sa te bucuri de stralucirea unui zambet estetic si sanatos.

Nu in ultimul rand, nu uita ca un zambet frumos iti poate schimba, din multe puncte de vedere, intreaga viata!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare