Frumusete & Ingrijire

#utilizari ulei de cocos #ulei de cocos

Top 3 utilizari uimitoare ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este un produs extrem de nutritiv, care are beneficii asupra intregului organism, dar si o multime de intrebuintari, fiind folosit ca ingredient in produsele cosmetice, dar si in bucatarie. Uleiul de cocos este inclus in aproape toate dietele raw-vegane, pentru ca asigura o functionare mai buna a creierului si in acelasi timp reduce senzatia de foame si ajuta la arderea grasimilor. De asemenea, uleiul de cocos este foarte des utilizat in tratamentele de ingrijire a parului si a tenului, dar si ca remediu natural pentru vindecarea altor probleme de sanatate.

Uleiul de cocos pentru ten

Uleiul de cocos este folosit ca produs de infrumusetare, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifugine, fiind foarte hidratant. In plus, acesta este format din grasimi saturate si contine vitaminele E si K, dar si fier.

Uleiul de cocos este cel mai bun remediu pentru pielea uscata si poate fi preparat alaturi de alte ingrediente, sub forma de masca hidratanta. In plus, uleiul de cocos este recomandat persoanelor cu pielea sensibila sau iritata, pentru ca este foarte bland cu ranile si calmeaza iritatiile, avand si un rol antibacterian.

Daca te-ai plictist de cremele cu efect anti-ageing, poti testa uleiul de cocos, pentru ca incetineste procesul de imbatranire a pielii. Acesta tonifica si infrumuseteaza pielea si ii confera mai multa stralucire. In plus, acest ulei magic stimuleaza productia de colagen, care ajuta la disparitia ridurilor.

Uleiul de cocos contine vitamine, minerale, carbohidrati si compusi polifenolici, care ii ofera tenului un aspect odihnit, suplete si elasticitate. Cu un tratament pe baza de ulei de cocos poti spune adio arsurilor solare, iritatiilor si semnelor de imbatranire.

Uleiul de cocos are si proprietati antioxidante si protejeaza pielea de factorii externi, cum ar fi aerul prea uscat sau prea rece, particulele de praf si alte tipuri de alergeni. Toti acesti factori sunt daunatori tenului si degradeaza celulele pielii, astfel apar ridurile, petele si iritatiile. Tocmai de aceea este indicat sa iti exfoliezi tenul macar o data pe saptamana, iar pentru asta poti incerca o metoda naturala cu ulei de cocos si bicarbonat de sodiu. Acest tip de amestec va elimina pielea uscata de pe nas, frunte si barbie.

Uleiul de cocos pentru piele

Uleiul de cocos este un remediu perfect pentru persoanele care au vergeturi, pentru ca este o sursa bogata in grasimi saturate si compusi stimulatori ai pielii. Daca vrei sa incerci un tratament natural impotriva vergeturilor, poti incalzi o lingura de ulei de cocos si il poti aplica pe pielea afectata, masand usor zona respectiva.

In plus, uleiul de cocos este foarte bun si la vindecarea arsurilor solare, dar si la prevenirea cicatricilor permanente. In cazul unor accidente, poti folosi uleiul de cocos in zona in care te-ai lovit, pentru ca acesta impiedica umflarea si inrosirea pielii.

Uleiul de cocos poate avea si efect de after-shave, asa ca dupa ce ai folosit lama de ras, poti aplica uleiul pe piele, impiedicand astfel aparitia iritatiilor.

Uleiul de cocos pentru uz intern

Uleiul de cocos poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, pentru ca detine proprietati antifungice, antibacteriene si antioxidanti naturali. Astfel, acesta ajuta corpul uman sa faca fata in mod eficient virusurilor si bacteriilor, si ajuta si la detoxifierea organismului.

Datorita nivelului ridicat de acid lauric, uleiul de cocos stimuleaza productia de colesterol din organism si protejeaza inima. Pentru a preveni riscul aparitiei afectiunilor cardiace, poti consuma o jumatate de lingurita de ulei de cocos zilnic. Substantele din uleiul de cocos au un rol foarte important si in protejarea ficatului, pentru ca sunt transformate cu usurinta in energie si previn acumularea de grasimi in organism.

Studiile au dovedit ca uleiul de cocos ajuta si la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv. Acest ulei contine acizi saturati, care ajuta la tratarea infectiilor si la prevenirea tulburarilor stomacale, cum ar fi indigestia.

De asemenea, acizii grasi din compozitia acestuia sunt benefici pentru creierul uman. Consumul zilnic de ulei de cocos sporeste capacitatea de concentrare si ajuta la imbunatatirea memoriei, iar unii specialisti spun ca ar ameliora si simptomele bolii Alzheimer.

Durerile de gat pot fi tratate de asemenea cu ulei de cocos. Daca ai gatul iritat, poti face gargara, cu un amestec natural de ulei de cocos cu apa calda si lamaie, in locul ceaiului clasic.

Uleiul de cocos poate fi considerat un ulei magic, pentru ca detine o multime de proprietati benefice organismului uman. Indiferent de cum ar fi consumat, acesta are efecte terapeutice extraordinare si iti poate proteja organismul de o multime de factori externi. Tratamentele naturale pe baza de ulei de cocos se pot dovedi a fi o metoda alternativa extrem de eficienta, intr-o multime de cazuri.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului