Frumusete & Ingrijire

#sosete noaptea #ciorapi #sosete #sanatate

Sosetele, accesoriu obligatoriu pe timp de noapte

Sa porti sau sa nu porti sosete noaptea cand dormi? Aceasta este o intrebare pe care ti-ai pus-o cu siguranta. Din fericire, oamenii de stiinta au venit acum si cu un raspuns clar.

Sosetele acelea pufoase si colorate pe care le primesti cadou de Craciun nu sunt cel mai sexy accesoriu cu putinta. Sunt insa extrem de utile pentru a-ti tine calde picioare. Potrivit sleep.org, „incalzirea picioarelor produce vasodilatare – dilatarea vaselor de sange – care va transmite creierului ca e vremea pentru culcare. Dupa ce vasele de sange de la nivelul mainilor si a picioarelor s-au dilatat, caldura este distribuita catre intreg corpul, facandu-l gata pentru somn”.

Mai mult, pastrarea picioarelor calde pe timpul noptii te ajuta sa dormi mai bine si sa ai mai putine sanse de insomnie. Sosetele previn variatiile de temperatura, vinovate de trezirea ta pe parcursul noptii.

In plus, vei adormi mai repede daca porti sosete care sa iti incalzeasca picioarele. Daca nu crezi, trebuie sa stii ca potrivit unui studiu publicat in International Weekly Journal of Science, faptul ca iti incalzesti picioarele cu ajutorul sosetelor te ajuta sa adormi mai repede cu 50 de minute decat in mod normal. Purtarea sosetelor in pat previne uscarea pielii, iar un fapt mai putin cunoscut este ca sporeste sansele de a avea orgasm. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Groningen, 80% dintre cuplurile care au purtat sosete in timp ce faceau sex au declarat ca au atins climaxul, in timp ce doar 50% dintre cei care au facut amor desculti s-au putut bucura de orgasm.

Inclusiv medicina traditionala chineza sustine folosirea sosetelor, in special datorita faptului ca ajuta la o mai buna circulatie sangvina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare