Frumusete & Ingrijire

#alimentatie #balsam #lamaie #sampon #ingrijire #par gras #par

Solutii pentru un par gras

Parul subtire, lipit de pielea capului si cu un aspect uleios este o problema cu care foarte multe femei se confrunta. parul gras este greu de controlat si coafat dar problema cea mai grea este ca este foarte greu de ingrijit.

Parul gras este un produs al scalpului care, din diferite motive, produce mult prea mult sebum, o substanta secretata cu rolul de a mentine hidratarea naturala a pielii si a parului.
Prezenta parului gras este cauzata de mai multi factori. Stresul, spre exemplu, este un motiv pentru care glandele sebacee produc mai mult sebum, insa mai sunt si alte elemente care stimuleaza productia acestei grasimi. Astfel, modificarile hormonale, poluarea, praful, o alimentatie nepotrivita, faptul ca il speli prea des sau utilizarea unui sampon nepotrivit si folosirea din belsug a balsamului sunt motive suficient de puternice pentru ca parul tau sa devina gras.
Evident, exista diverse trucuri si solutii pentru a scapa de excesul de sebum, insa mai intai trebuie sa afli care este sursa acestuia.
Modificari hormonale
Un medic endocrinolog te poate scapa de probleme. Un set de analize si un control amanuntit vor scoate la iveala care este de fapt problema si de unde provin aceste dereglari hormonale. Cel mai probabil cu un tratament medicamentos vei scapa de parul gras intr-o perioada relativ scurta.
Alimentatie nesanatoasa
Renunta sa mananci alimente bogate in grasimi si amidon si introdu in alimentatie multe fructe si legume pe baza de vitamina C si zinc. De asemenea, consumul de lichide este foarte important – bea cat mai multa apa, dar si foarte multe ceaiuri cu lamaie.
Samponul nepotrivit
Pentru parul gras exista produse speciale care controleaza cantitatea de sebum creata, asa ca abordeaza-le cu incredere si cauta-le pe cele purificatoare, cu un pH echilibrat (5.5). Evita produsele pentru volum sau buclele pentru ca nu vor imbunatati deloc situatia deja existenta. De asemenea, incearca sa te speli cat mai rar deoarece spalarea frecvrenta a parului contribuie la sporirea activitatii glandelor sebacee, parul devenind din ce in ce mai gras.
Sfat: la fiecare spalare, maseaza bine pielea capului pentru a stimula microcirculatia, iar la final clateste bine parul cu un jet de apa rece (cat de rece suporti).
Utilizarea balsamului
Parul gras nu prea mai are nevoie de hidratare/balsam pentru ca este deja foarte gras. Utilizarea balsamului nu va face decat sa inrautateasca problema si sa il faca sa arate si mai uleios. Cel mai indicat este sa renunti la folosirea acestui produs.
Stresul, poluarea si praful
In mod clar nu te poti lupta cu poluarea si praful care se depun pe scalpul tau, insa in mod cert te poti relaxa putin, renuntand la stres si griji. Incearca sa lasi la o parte stresul si grijile care nu fac decat sa te imbolnaveasca. Iata aici cateva metode.
Trucuri pentru a stopa ingrasarea parului

  • Pudra pentru bebelusi

Pentru a evita sa te speli zilnic, foloseste pudra pentru bebelusi. Presoara putina pentre scalpul tau si maseaza-ti pielea. Pudra va absorbi din excesul de sebum, lasand pielea mai uscata.

Dupa fiecare baie, clateste-ti parul cu un pahar cu apa in care ai turnat zeama stoarsa si strecurata de la o lamaie. Lasa sa sctioneze 1 minut si apoi clateste bine cu apa calduta (nu fierbinte). Sucul de lamaie are rolul de a usca pielea si de a impiedica ingrasarea rapida.

  • Tinctura de brusture

Intr-o ceasca cu apa calduta toarna o lingurita cu tinctura de brusture si maseaza-ti scalpul cu aceasta solutie. Tinctura de brusture controleaza si relgeaza productia de sebum.

  • Otet

Chiar daca nu are un miros fooarte placut, otetul diluat in putin apa va regla glandele seboree si va oferi stralucire parului.
Mai citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare