Frumusete & Ingrijire

#frumusete #spa #relaxare

Sfaturi pentru o experienta SPA chiar la tine acasa

Vizitele la SPA pot fi un adevarat rasfat, iar daca nu ai timp de asa ceva, nu inseamna ca nu poti experimenta chiar in confortul propriei case.

Nimic nu te va ajuta sa iti ridici moralul, sa te deconectezi de la grijile cotidiene, sa diminuezi nivelul de stres si sa reusesti sa dormi ca un bebelus, ca o dupa amiaza de SPA chiar la tine acasa.

Acasa, ca la SPA

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te rasfeti ca la un centru spa, sau chiar mai bine, fara sa iesi din casa.

Uleiuri esentiale pentru relaxare

Ritualul de somn este foarte important si aici ne pot fi de mare ajutor uleiurile esentiale relaxante. Puteti alege intre ulei de lavanda, salvie, bergamota, vetiver, lemn de cedru, lemn de santal si maghiran, toate acestea avand un efect calmant care sa va pregateasca pentru un somn odihnitor.

Il puteti folosi in dispozitive speciale de difuzare sau puteti pune o picatura de ulei esential in crema de corp pe care mai apoi o aplicati pe decolteu si maini. Caldura corpului va ajuta la imprastierea parfumului si tu vei inhala mirosul relaxant.

O alta modalitate de a asigura un somn bun este sa faci o baie relaxanta inainte de culcare. Trebuie doar sa amesteci in apa de baie cateva picaturi de uleiuri esentiale si sare roz de Himalaya.

Exercitii pentru intinderea si relaxarea articulatiilor

Uneori nu constientizam cat de mult timp petrecem sezand. Daca nu avem timp sa facem exercitii fizice sau sa practicam un sport, trebuie macar sa incercam sa facem extensii pentru a ne ajuta muschii.

Internetul este plin de clipuri si tutoriale care sa ne ajute. De ajutor ne poate fi si masajul. Ideal este sa punem in crema de corp pe care o folosim cateva picaturi de ulei esential relaxant si apoi sa ne masam usor picioarele, talpile, spatele, umerii, gatul si chiar mainile. Muschii ne vor multumi si vom scapa de tensiunea acumulata.

Muzica perfecta pentru o stare de spirit mai buna

Cu totii stim cat de mult ne poate influenta muzica starea de spirit. Si atunci cand incercam sa recream atmosfera de la salonul de SPA la noi acasa, muzica este esentiala.

In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca dispozitivul folosit ne poate oferi un sunet surround pentru a nu fi bruiati de alte zgomote din jur. Trebuie doar sa facem o lista cu melodiile preferate si sa dam play.

SPA pentru maini

Cand vine vorba de maini, nu trebuie sa ne gandim doar la manichiura. Pentru ca ne ajuta la tot felul de activitati, pentru ca de multe ori le muncim toata ziua, mainile noastre au nevoie de o atentie speciala. Cu un amestec de ulei de masline sau de cocos, cateva picaturi de ulei esential si putina sare de himalya fina, masati usor palmele si incheieturilor mainilor, cu miscari circulare realizate cu degetul mare. Veti vedea cat de mult poate imbunatati un masaj starea de bine a intregului organism.

SPA pentru un par perfect

Specialistii ne sfatuiesc sa profitam de pandemie si sa folosim cat mai putin uscatorul de par si placa de indreptat. In plus, cand va spalati parul, puteti face si un masaj al scalpului pentru cateva minute. Masajul ajuta la buna circulatie a sangelui la nivelul pielii capului, care se va traduce printr-un par sanatos si frumos.

Pe langa acestea, trebuie sa avem grija si ce mancam. Sunt recomandate grasimile bune precum avocado, ulei de masline si migdale. Totul acompaniat de o hidratare corecta a corpului.

SPA pentru ten

In primul rand, specialistii ne recomanda sa folosim zilnic o crema cu factor de protectie solara mare, mai apoi sa exfoliem corespunzator tenul o data la 15 zile si sa folosim o masca specifica nevoilor tenului nostru o data pe saptamana.

La ora actuala pe piata sunt disponibile o multime de produse pentru diferite nevoi si pretentii. Daca nu stii pe care pe care sa le alegi, poti cere sfatul unui dermatolog pentru alegerea produselor pe care sa le folosesti pentru ritualuri de SPA chiar in confortul casei tale.

Inainte de toate, trebuie sa avem grija de noi si sa ne monitorizam starea de sanatate, cat de bine dormim, ce mancam, cat ne hidratam si sa facem miscare in fiecare zi. Avem la dispozitie o multime de gadgeturi si aplicatii care ne pot ajuta in acest sens, trebuie doar sa vrem sa o facem.

FOTO: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare