Frumusete & Ingrijire

#bronz organic #bronzare organica #bronzare solar

Sfaturi pentru bronzarea la solar si bronzarea organica

Soarele natural, solarul si bronzarea organica sunt cele mai bune metode prin care se poate dobandi un bronz imaculat si atragator.

Bronzul la solar se realizeaza intr-o maniera diferita de bronzul natural, deoarece timpul de expunere si masurile exacte de UV sunt controlate si proiectate la ambele limite, maxima si minima bronzare , pentru a reduce pericolul de a provoca arsuri.

Celulelor le trebuie 2 - 5 zile pentru a produce pigment, de aceea bronzul nu este vizibil dupa o singura sedinta.

Bronzarea insasi, datorita formarii pigmentului si totodata a pigmentarii mai inchise, protejeaza pielea. Acest lucru este adesea scapat din vedere de catre cei care critica bronzul artificial si nu apreciaza rolul pe care il au razele UVB la solar. Raza UVB este folosita in cazul prevenirii unei boli, sau asociata unui tratament, in boli ca: psoriazis, boala de rinichi, insuficienta renala, in cazul copiilor, rahitism, precum si in cazul celor varstnici, care nu se expun suficient la soare.

Bronzul obtinut la aparatele de bronzare este mai placut si mai sigur decat cel obtinut la soare. Placerea bronzatului la solar este ca permite o expunere completa, un bronz mai uniform si mai auriu comparativ cu o bronzare necontrolata, la soarele natural.


 

Cum folosesti un solar?


Inainte de solar, indeparteaza orice produs cosmetic si bijuteriile. Tine ochii inchisi pe toata durata expunerii.

Zonele mai sensibile ale pielii, alunitele si petele cu un pigment mai pronuntat trebuie acoperite cu crema protectoare.

Dupa expunere, pielea trebuie hidratata cu un lapte de corp. Ai voie sa faci dus dupa minim 2 ore de la iesirea din solar.

Un bronz ideal este obtinut prin 7-8 sedinte, intr-o perioada de 2 saptamani.

O singura sedinta, urmata de o saptamana de pauza, sau mai mult, este insuficienta pentru a crea un rezultat satisfacator. Majoritatea oamenilor incep sa vada rezultate dupa 2-3 sedinte.

Efectele folosirii solarului se observa dupa 4 ore de la utilizare. De aceea, se recomanda a se face pauza de 48 de ore intre sedinte.
 

Beneficiile bronzului la solar


Vitamina D produsa de razele UV, previne osteoporoza, ajuta la cresterea densitatii oaselor, reducand astfel pericolul de fracturi. Aceasta vitamina are un rol important in evitarea formarii Sclerosis Multiplex si producerii unor anumite tipuri de cancer: cancerul de san, prostata.

Solarul reduce oboseala aparuta odata cu astenia de primavara, stimuleaza circulatia sangelui si inima, ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, reduce tensiunea si asigura buna dispozitie .

Este nerecomandata folosirea aparatului de bronzare daca:

  • ai sub 16 ani;
  • iei medicamente ce cresc sensibilitatea la razele UV sau ai restrictie medicala in ceea ce priveste expunerea la soare;
  • ai o piele deschisa la culoare si sensibila, care se arde usor si nu se coloreaza niciodata;




Bronzarea organica


Poti avea o culoare exotica a pielii si fara sa te expui la razele UV. Nu conteaza ce tip de piele ai. De bronzul organic pot beneficia chiar si persoanele cu pielea foarte sensibila, foarte deschisa la culoare, femeile insarcinate sau persoanele care se bronzeaza foarte greu pe anumite parti ale corpului.

Este necesara o singura sedinta de 15 minute pentru a asigura un bronz intens, uniform si durabil. Pentru mentinerea culorii ciocolatii a tegumentului se recomanda o sedinta pe saptamana de bronzare prin pulverizare.

Inainte de a urma procedura de bronzare DHA, este necesara realizarea unui peeling pentru a indeparta celulele moarte astfel incat pigmentul sa actioneze direct pe celulele vii, obtinandu-se un bronz mult mai durabil.

Pentru aplicarea bronzului la nivelul fetei, este necesara o demachiere profunda inainte.

Bronzarea organica reprezinta totodata si un excelent tratament anti-aging datorita continutului bogat de aloe vera, vitamine, extract de ceai alb si de ceai verde, ingrediente care confera proprietati benefice asupra hidratarii si reintineririi pielii.

Recomandare: dupa sedinta de bronzare organica , imbraca-te cu haine mai largi, nu fa sport sau dus timp de sase ore dupa aplicare.
 

Cat dureaza bronzul organic?


Bronzul va dura aproximativ 7-11 zile. El trece in functie de rata de exfoliere a pielii, de pregatirea pre si post bronzare, de sanatatea epidermei si stilul tau de viata.

Pentru un bronz perfect poti merge cu incredere la salonul de bronzare Violet Sun situat in zona Obor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare