Frumusete & Ingrijire

#sanatate # sanatate toamna # sfaturi sanatate

Sfaturi de sanatate pentru o toamna in forma

Pe masura ce zilele se scurteaza si temperaturile scad, toamna se simte in aer. Toamna reprezinta un moment ideal pentru inceputuri noi. Este si momentul ideal pentru avea mai multa grija de sanatatea ta, cu ajutorul catorva mici schimbari in stilul de viata.

Iata ce poti face in aceasta toamna pentru o sanatate de fier:

Consuma mai multa fasole. In aceasta toamna, introdu in dieta ta si fasolea. Consuma cel putin 500 de grame de fasole in fiecare saptamana, iar sanatatea ta se va imbunatati. Pe langa faptul ca fasolea este o mancare delicioasa, ideala in sezonul rece, fasolea ofera aroma si textura supelor si altor preparate culinare. Sunt de asemenea delicioase si in salate. Fasolea este bogata in proteine, fier, acid folic, fibre si potasiu.

Socializeaza. Toamna este momentul potrivit pentru a te reintalni cu prietenii, dupa vacanta de vara si dupa orarul incarcat. Este un moment ideal pentru relaxare alaturi de prieteni. Socializarea si petrecerea timpului liber alaturi de prieteni te va ajuta sa depasesti depresia din sezonul rece si sa te simti mai bine.

Petrece mai mult timp cu persoanele cu care te simti bine si care te fac sa razi. Emotiile pozitive sunt benefice, te vor motiva si te vei bucura mult mai mult de viata.

Ai grija de dantura ta. Daca vrei sa imbunatatesti calitatea danturii tale, renunta la anumite obiceiuri proaste, care isi pun amprenta asupra dintilor tai. Asta inseamna ca trebuie sa renunti la guma de mestecat, popcorn sau seminte. Aceste alimente sunt dure si pot sparge smaltul delicat al dintilor. De asemenea, afecteaza si gingiile si pot cauza depuneri de bacterii.

Fa mai multa miscare. In aceasta toamna, organizeaza mai bine programul si inscrie-te la o sala de fitness sau aerobic. Miscarea iti va face bine, in plus vei da jos si kilogramele in plus si iti vei tonifia intreg organismul. Poti de asemenea sa mergi si la cursuri de dans, yoga sau pilates. Te vei simti mai energizat si mai optimist.

Mergi la un control oftalmologic. In aceasta toamna este momentul si pentru un control amanuntit al ochilor. Pe masura ce inaintam in varsta, ochii devin din ce in ce mai sensibili, iar daca ai un serviciu la care trebuie sa stai in fata calculatorului multe ore, trebuie sa ii protejezi.

Un control amanuntit va evalua cat de buna este vederea ta, cat de bine lucreaza ochii tai impreuna si care este starea generala a sanatatii tale oculare.

Ai grija de inima ta. Fa-ti o programare la medicul de familie si la medicul cardiolog. Verifica daca inima ta este sanatoasa, cum stai cu tensiunea arteriala si cu nivelul de colesterol. In acest fel vei reduce riscul de afectiuni cardiace.

Odihneste-te. Programul din aceasta toamna poate fi extrem de incarcat, insa organismul are nevoie si de odihna. Incearca sa nu pierzi noptile si sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. Dimineata, dupa ce te trezesti incearca sa petreci cateva minute in lumina directa a soarelui. Acest lucru iti va oferi energie pentru intreaga zi.

Seara, inainte de culcare, evita sa consumi alimente si bauturi stimulente, inchde televozorul si calculatorul si relaxeaza-te.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului