Frumusete & Ingrijire

#ten frumos #ten sanatos #ten stralucitor #secrete ten frumos #frumusetea pielii

Secretele unui ten sanatos si stralucitor

Un ten sanatos si stralucitor este principala carte de vizita a unei femei. Daca nu te-ai nascut cu un ten perfect, este foarte important sa ai grija de el, sa ii oferi substantele nutritive de care are nevoie si sa il hidratezi constant.

 

Iata ce poti face pentru un ten perfect:

1 Limiteaza sau renunta la fumat. Persoanele care fumeaza sunt mult mai expuse riscului de imbatranire prematura a tenului, decat cele care nu practica acest obicei nociv. Fumatul favorizeaza si aparitia liniilor fine, a ridurilor si a petelor.

De asemenea, tenul isi pierde elasticitatea, este uscat si cu un aspect tern. Pentru a evita aceste probleme este indicat sa limitezi consumul de tigari si chiar sa renunti total la acest viciu. Hidrateaza pielea corespunzator si consuma cat mai multe lichide.

2 Foloseste lotiuni de protectie impotriva razelor solare. In sezonul cald este foarte important sa iti protejezi tenul de efectele nocive ale razelor solare. Razele ultraviolete favorizeaza imbatranirea prematura a tenului si sunt un factor de risc pentru cancerul de piele.

Chiar daca nu stai foarte mult timp la soare, este indicat sa folosesti creme si lotiuni cu factor de protectie ridicat, pe care sa le aplici cu 30 de minute inainte de a iesi din casa.

3 Foloseste creme pe baza de retinoid. Retinoidele sunt substante derivate din vitamina A si sunt extrem de benefice pentru ten. Elibereaza porii, previn acumularea de sebum, trateaza acneea, reduc liniile fine, stimuleaza productia de colagen, reduc petele si imbunatatesc textura tenului.

Retinoidele sunt utile si in prevenirea si tratarea cancerului de piele si inhiba leziunile precanceroase. Aceste substante se gasesc in majoritatea produselor antiimbatranire si trebuie folosite in special seara, inainte de culcare.

4 Nu incarca tenul. Folosirea in exces a produselor de ingrijire este o greseala des intalnita. Exista numeroase persoane care folosesc zeci de produse de ingrijire pentru ten, multe dintre aceste produse fiind inutile si ineficiente.

Folosirea concomitenta a mai multe produse, cu ingrediente diferite, irita tenul si anuleaza efectele benefice ale unora dintre ingredientele pe care aceste produse le contin. De exemplu, acizii anuleaza efectele benefice ale retinolului sau vitaminei C.

Este astfel indicat sa folosesti cat mai putine produse, potrivite tipului tau de ten. Trusa ta trebuie sa contina un produs de curatare, o crema hidratanta pe baza de retinol si o crema cu factor de protectie solar.

O data pe saptamana este indicat sa folosesti si produse de exfoliere si o crema puternic hidratanta.

5 Nu schimba produsele cosmetice des. Folosirea concomitenta a mai multor produse incarca tenul cu prea multe ingrediente, astfel ca schimbarea frecventa a produselor cosmetice nu este o idee buna.

Atunci cand folosesti un nou produs de ingrijire ofera-i timp sa actioneze. Efectele sale benefice se vor face simtite dupa cel putin o luna. Doar in cazul in care tenul reactioneaza negativ, este momentul sa opresti folosirea respectivului produs.

6 Un stil de viata echilibrat duce la un ten perfect. Stilul de viata si obiceiurile zilnice isi pun amprenta asupra tenului. Odihna corespunzatoare, alimentatia sanatoasa, bazata pe fructe, legume, peste si cereale integrale, miscarea in aer liber si sportul activeaza productia de colagen, imbunatatesc circulatia sangelui si imbunatatesc calitatea pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare