Frumusete & Ingrijire

#ingrijire par #vacanta de vara # par sanatos

Secrete pentru un par sanatos in vacanta de vara

Razele soarelui, clorul sau nisipul isi pun amprenta asupra parului tau in sezonul cald, in special in vacanta. Parul isi poate pierde supletea si stralucirea daca nu ai grija de el corespunzator.

Chiar daca mergi la mare, in vacanta, ai grija de parul tau si ingrijeste-l ca de obicei. Nu renunta la balsam, masca de par si alte produse de aranjare a parului.
 

Redu riscurile expunerii la soare


In sezonul cald, ai grija de parul tau la fel cum ai grija si de pielea ta. Ai grija sa nu iti expui parul prea mult timp la lumina directa a soarelui.

Razele UV vatamatoare usuca firul de par, care isi pierde vitalitatea si devine casant. In sezonul cald investeste intr-o solutie de protectie solara a parului, care sa contina filtre UV. Foloseste aceasta lotiune de fiecare data cand iesi in aer liber.

De asemenea, ai grija si la apa din piscine, care contine cantitati mari de clor, care are un impact major asupra calitatii firului de par.

Atunci cand inoti in piscina, poti folosi o cascheta speciala. Clorul din piscine afecteaza in special parul blond, care isi poate schimba culoarea, avand o nuanta verde.

O alta grija trebuie sa o acorzi nisipului, care este coroziv si iti poate rupe parul.
 

Spala parul in fiecare zi


Este un mit faptul ca samponarea zilnica a parului il deterioreaza. Este insa esential sa te asiguri ca il clatesti bine si indepartezi in totalitate samponul si spuma. Dupa fiecare spalare foloseste un balsam care nu necesita spalare. Acest produs va face minuni.

Aplica balsamul in special pe varfurile firului de par, care sunt cele mai afectate si uscate zone.
 

Alege coafura cu grija


In sezonul cald, parul foarte lung care necesita periere indelungata nu este recomandat, deoarece periile iti pot afecta parul.

De asemenea, uscatoarele de par trebuie folosite cat mai rar, deoarece aerul fierbinte deterioreaza parul. Astfel, in sezonul cald, tunsorile pana la umeri sau bob sunt cel mai indicate. Sunt usor de intretinut si nu supraincalzesc capul.
 

Hraneste parul


Indiferent de cate produse cosmetice folosesti pentru parul tau, acesta isi va pierde vitalitatea si stralucirea daca nu faci cateva schimbari si in dieta ta. Astfel, este foarte important sa limitezi consumul de carbohidrati si bauturi alcoolice.

Ceea ce mananci are o importanta majora pentru calitatea parului tau. Este indicat sa maresti consumul de fructe, legume si sucuri naturale, preparate acasa.

Printre fructele preferate de par se numara papaya, pere si avocado. De asemenea, consumul de grasimi benefice ofera parului stralucire si elasticitate. Consuma alimente precum macrou, seminte de dovleac sau ulei de in.

De asemenea, bea mai multa apa, mai mult de opt pahare in zilele caniculare, astfel incat parul sa fie bine hidratat.
 

Maseaza scalpul


In fiecare seara, la culcare, ofera-i scalpului tau un mesaj delicat. Acest lucru imbunatateste circulatia sangelui in aceasta zona. Astfel, parul tau va primi mult mai repede nutrientii de care are nevoie.

De asemenea, parul va creste mult mai repede si va fi mai viguros.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului