Frumusete & Ingrijire

#sezonul rece #frig

Sase trucuri pentru a te proteja cat mai bine de frig fara costuri mari

Sezonul rece nu e placut pentru nimeni. Ploi, frig, virusuri, raceli, iar frig... Chiar si cei carora le place iarna, cu zapezile ei mai mult sau mai putin abundente, nu pot spune ca le place frigul. Nu inseamna, insa, ca nu te poti bucura de culorile toamnei tarzii, chiar si de zilele ei mohorate, dar atat de poetice, ori de zilele reci de iarna.

Trucuri pentru a te proteja de frig

Fie ca iesi la plimbare, fie ca ramai in casa si privesti spectacolul pe fereastra, trebuie sa ai la indemana trucurile potrivite pentru a te proteja de frig, fara a cheltui o avere.

Incalzeste asternutul cu un uscator de par

Nimanui nu-i place sa se bage intr-un pat rece, asa ca, inainte sa te scufunzi intre perne si pilote, incalzeste asternutul cu uscatorul de par pe care cu siguranta il ai in casa. Vei scuti, astfel, cele cateva minute in care te vezi zvarcoli de frig incercand sa te incalzesti si sa atingi acea stare de confort care te va ajuta sa te odihnesti.

Sigileaza-ti incaltamintea cu ceara de albine

Chiar daca incaltamintea este impermeabila, apa gaseste mereu o cale sa intre in ea. Iar frigul cel mai mare ii apuca pe multi dintre noi de la picioare. Pentru a evita disconfortul si racelile, trateaza-ti incaltamintea pentru sezonul rece cu ceara de albine si incalzeste-o apoi cu uscatorul de par. Ceara va intra in porii prin care apa ar putea ajunge in interiorul incaltarilor, iar cand se va usca incaltamintea ta va fi cu adevarat impermeabila.

Fa-ti "branturi" de lana

Incaltamintea are deja branturi, insa le poti dubla cu unele facute din articole vechi din lana pe care le ai prin casa. Putin confort in plus nu strica niciodata. Atentie, insa, ca incaltamintea sa nu devina prea stramta din cauza lor!

Spuma de ras contra aburirii parbrizului

Cand afara este frig si dai drumul la caldura in masina, parbrizul si geamurile se vor aburi din cauza diferentei de temperatura. Chiar daca nu iti creeaza un disconfort fizic, este dificil sa conduci cu un parbriz prin care vezi totul in ceata. Poti combate aceasta neplacere aplicand pe parbriz, pe interior, spuma de ras. Las-o sa se usuce, sterge surplusul si nu vei mai avea probleme.

Balsam de buze contra mainilor crapate

Oricat de bine te-ai imbraca atunci cand este frig, extremitatile au cel mai mult de suferit. Pielea de pe maini, spre exemplu, se poate crapa din cauza temperaturilor scazute, iar cel mai la indemana remediu este balsamul de buze, care este puternic hidratant.

Miere de albine in loc de balsam de buze

Buzele sufera si ele din cauza frigului, iar pielea lor se va crapa de multe ori pe parcursul sezonului rece. Pe langa balsamul hidratant de buze, foloseste miere de albine. Este si hidratanta, si exfolianta, totodata. Ca sa nu mai spunem si "dulce".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare