Frumusete & Ingrijire

#bai cu sare #sare marina #stres

Sare marina de baie - pentru femei stresate

In general femeile care utilizeaza sarea marina in cada nu cunosc adevaratele proprietati terapeutice ale acesteia, ci o considera mai degraba un moft, un rasfat.  In afara de o clipa de relaxare, sarea marina are nenumarate beneficii pentru organismul uman.


Sarea marina este utilizata inca din antichitate in scopuri terapeutice. Grecii si romanii se imbaiau in cazi de argint sau marmura in care adaugau sare marina si uleiuri esentiale pentru a se simti foarte revigorati, sanatosi si frumosi.


Sarea marina este extrasa din adancuri si contine un adevarat complex de substante minerale benefice corpului. O baie calda in care ai adaugat sare marina nu doar ca iti va oferi o senzatie placuta de parfum si prospetime, dar te va calma si iti va lasa pielea foarte fina.

Beneficiile bailor cu sare marina


Baile cu sare marina inlatura oboseala, imbunatatesc functionarea organelor, regleaza procesele metabolice si regenereaza tesuturile pielii.


Baile regulate, in combinatie cu o dieta lipsita de grasimi si sport, pot inlatura celulita. Pentru ca efectele sa fie si mai puternice, adauga la fiecare baie, pe langa sarea marina, uleiuri esentiale care reduc celulita – ienupar, rozmarin sau lavanda.


Medicii sustin ca baile cu sare marina sunt recomandate pentru tratarea artritei, a nevrozelor, a bronsitei, a astmului, a tuberculozei nepulmonare si a psoriazisului.


Baile cu sare marina sunt, de asemenea, benefice persoanelor care au probleme cu somnul.


Tot datorita bailor cu sare marina, organismul elimina mai usor toxinele din corp.


In mod evident, baia in mare este cel mai bun tratament deoarece cantitatile de sare din aceasta sunt foarte mari, ceea ce inseamna ca si efectele benefice sunt mult mai puternice.


Totusi, pentru ca in tara noastra nu te poti scalda in mare decat in mare decat in sezonul cald, iata cum iti poti prepara singur o reteta de sare de baie:


Ingrediente:

  • O cana de sare marina
  • O lingura de ulei de masline
  • 5 picaturi de ulei esential de eucalipt
  • 5 picaturi de ulei esentiat de trandafir (sau orice alta aroma preferi)
  • O lingurita de miere.


Intr-un borcan se amesteca toate ingredientele si se inchide ermetic. La fiecare baie se utilizeaza aproximativ o lingura din amestec, dupa care borcanul se tine la loc intunecos si racoros.
 

Sursa foto : edenbathluxuries.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare