Frumusete & Ingrijire

#unghii #lamaie #ulei de masline

Retete naturiste pentru unghii moi

unghiile moi, casante si foarte sensibile reprezinta, in primul rand, semnalul de alarma al organismului pe fondul unor carente de vitamine si minerale. Ce trebuie sa stii este faptul ca niciun tratament nu iti va putea intari si infrumuseta unghiile atata vreme cat problema vine din interior .


Pentru ca unghiile tale sa fie exact asa cum iti doresti, trebuie sa mananci variat si sa introduci in alimentatie  mancaruri cat mai bogate in vitamine.


Printre cei mai importanti nutrienti pentru sanatatea unghiilor tale se numara vitamina A (citrice, varza, broccoli, rosii, morcov, spanac, porumb sau sparanghel), acid folic sau vitamina B 9 (broccoli, spanac, portocale, ficat de vita sau miel), vitamina B 6 (fasole, ovaz, cereale, cartofi, banane, carne de vita, carne de porc) dar si vitamina C (legume si fructe, in special citrice).


Pe langa o alimentatie bine pusa la punct, poti incerca diverse tratamente naturiste care sa intareasca unghia de la exterior, sa o hraneasca si sa o protejeze.


Ulei de masline pentru unghii moi


Incalzeste la o temperatura suportabila cinci linguri de ulei de masline si inmoaie apoi unghiile in acesta. Incearca sa le tii in uleiul cald cel putin 5 minute, dupa care clateste bine mainile cu apa calda din belsug. Evita sa folosesti sapunul deoarece acesta ataca unghiile.


Repeta operatiunea zilnic, cel putin 10 zile la rand.


Masaj cu vitamina A uleioasa


De doua ori pe zi, timp de o saptamana, maseaza-ti unghiile cu vitamina A uleioasa. Aceasta reda luciul natural al unghiei, le intareste si inmoaie cuticulele. Vitamina A uleioasa se gaseste in farmacie si costa in jur de 3 ron.


Masaj cu zeama de lamaie


Pe langa faptul ca intareste unghiile, zeama de lamaie le albeste si le curata in profunzime. Stoarce o jumatate de lamaie, inmoaie o discheta de bumbac in sucul rezultat si sterge unghiile, insistand aproximativ 30 de secunde la fiecare in parte.


Galbenus de ou pentru unghii exfoliate


Bate un galbenus de ou, adauga cinci picaturi de ulei de ricin si inmoaie-ti unghiile pentru 15 minute in amestecul rezultat. Este recomandat sa repeti zilnic procedeul, pentru cel putin cinci zile.


Sfat! Incearca sa eviti utilizarea lacurilor de unghii in perioada tratamentului, iar la treburile casnice (mai ales atunci cand sunt implicate produse de curatare) este necesar sa folosesti manusi de cauciuc pentru a-ti proteja unghiile, dar si pielea sensibila a mainilor.


Sursa foto : afarewellrescue.com



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare