Frumusete & Ingrijire

#par stralucitor #par uscat #hidratare #ulei de masline

Retete naturiste pentru par uscat

Ai parul uscat, tern, fara nicio forma sau chiar batos? Inseamna ca are nevoie urgent de o hidratare intensa. Daca nu ai prea mare incredere in produsele din comert, iti poti prepara, chiar la tine acasa, cateva retete naturiste care iti vor hidrata si ingriji  parul.


Totusi, inainte de a incepe acest tratament este bine sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

 

  • Placa de intins parul si uscatorul usuca foarte tare parul asa ca este recomandat sa le eviti;
  • Alege un sampon destinat tipului tau de par;
  • Evita sa te clatesti cu lichide care usuca si mai mult parul (otet de mere, zeama de lamaie etc)
  • Nu iti spala parul cu apa fierbinte.


Iata trei retete naturiste eficiente pentru parul uscat:


Albus de ou si ulei de floarea soarelui


Amesteca pana la omogenizare doua albusuri de ou cu cinci linguri de ulei de floarea soarelui si jumatate de lingurita de vitamina A uleioasa. Aplica produsul rezultat pe toata lungimea parului, incercand totusi sa eviti pielea capului.


Dupa ce ai aplicat masca, acopera capul cu o punga de celofan si apoi cu un prosop mare. Mentine masca pe par timp de o ora, iar apoi samponeaza si clateste cu apa din belsug.


Ulei de masline, ulei de migdale si miere


Incalzeste cinci linguri de ulei de masline cu doua linguri de ulei de migdale, iar cand acestea ating o temperatura ridicata (nu fierbinte), adauga doua linguri de miere si amesteca pana la omogenizare.


Umezeste bine parul cu jetul de dus, iar apoi aplica masca formata pe toata lungimea parului. Acopera capul cu un prosop si mentine masca timp de o ora. La final samponeaza parul si clateste-l cu apa calda din belsug. Daca este necesar, repeta samponarea.


Lapte, albus de ou si ulei de samburi de struguri


Amesteca o jumatate de pahar de  cu un albus de ou si o lingurita de ulei de samburi de struguri si aplica masca formata pe parul umed.


De ce sunt eficiente mastile naturiste?


Mastile din produse naturiste sunt eficiente datorita proprietatilor terapeutice ale ingredientelor pe care le contin. Iata cum actioneaza aceste produse asupra sanatatii parului:


Uleiul de masline este un produs natural emolient si foarte puternic hidratant. Acesta contine o cantitate impresionanta de antioxidani  si ajuta la prevenirea radicalilor liberi. Mai mult decat atat, uleiul de masline ofera parului si tenului elasticitate si suplete.


Uleiul de migdale
este un ingredient excelent pentru catifelarea parului, dar si a pielii. Acesta restabileste echilibrul de hidratare, ofera stralucire si incetineste procesul de imbatranire.


Uleiul de samburi de struguri
este un produs foarte bogat in antioxidanti, dar si acizi grasi care mentin parul hidratat si catifelat. Mai mult decat atat, uleiul de samburi de struguri mentine un nivel optim de hidratare a parului.


Uleiul de floarea soarelui
este bogat in vitamina E si minerale, ceea ce inseamna ca are o putere de hidratare si revitalizare foarte mare.


Vitamina A uleioasa detine proprietati de hidratare, catifelare, ceea ce impiedica agresiunile cauzate de factorilor mediului. Aceasta regenereaza firele de par si creste elasticitatea acestora.


Mierea ajuta firele de par sa se regenereze si este cunoscut ca fiind un balsam natural pentru par. Aceasta lasa parul foarte moale, matasos si usor de coafat.

Albusul de ou contine o cantitate impresionanta de colagen, ceea ce inseamna ca ofera parului elasticitate si hidratare intensa. Cu cat oul este mai proaspat, cu atat efectele benefice sunt mai eficiente..


Laptele este folosit de foarte multa vreme de catre femeile asiatice pentru a avea un par hidratat, stralucitor si foarte drept. Acesta este bogat in vitamine si substante nutritive esentiale pentru structura firului de par.
 


Sursa foto : agirlsgottaspa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare