Frumusete & Ingrijire

#respiratie urat mirositoare #alimente halena # alimente respiratie

Respiratia urat mirositoare iti da viata peste cap? Scapa de halena cu 6 alimente la indemana

Respiratia urat mirositoare a devenit cosmarul vietii tale sociale, personale sau profesionale? Daca ti s-a urat sa mesteci mereu guma, care oricum are efect temporar, sau sa nu vorbesti, de teama de a nu emana mirosuri neplacute in timpul conversatiilor, afla ca ai un ajutor de nadejde in alimentatie. Exista alimente care, consumate constant, alunga rapid halena si te scapa din orice incurcatura in timpul intalnirilor de afaceri sau cu persoana iubita!


1. Lamaie

Lamaia este unul dintre cele mai utile alimente la care poti apela pentru a alunga respiratia urat mirositoare. Daca esti la o intalnire importanta si nu ai guma sau periuta de dinti la indemana, comanda o limonada cu multa lamaie, pentru a-ti improspata rapid respiratia si a iesi din aceasta incurcatura.


2. Patrunjel

Ai mancat recent usturoi sau ceapa si o vizita sau intalnire inoportuna te pune pe drumuri? Mesteca cateva frunze de patrunjel, intrucat au rolul de a calma digestia si de a elibera uleiuri frumos mirositoare, care improspateaza respiratia.


3. Iaurt

Iaurtul contine culturi active si probiotice care au rolul de a neutraliza bacteriile care afecteaza respiratia si o fac sa aiba un miros greu si neplacut. Si vitamina D, regasita din abundenta in iaurt, contribuie la improspatarea respiratiei in mod natural.


4. Ghimbir

Desi alungarea starii de greata este efectul pentru care ghimbirul este atat de popular ca remediu natursit pentru sanatate, se pare ca proprietatile lui terapeutice nu se opresc aici. Halena sau mirosul neplacut din cavitatea bucala provine, cel mai adesea, din tractul digestiv. Ghimbirul este recunoscut pentru faptul ca imbunatateste digestia si stimuleaza functiile stomacului, prevenind, printre altele, si respiratia urat mirositoare.


5. Apa

Apa este cel mai simplu si eficient remediu naturist contra halenei. Consumul crescut de apa spala sau indeparteaza particulele si bacteriile din gura care cauzeaza mirosul neplacut si mentine cavitatea bucala mereu proaspata si curata. Stimuleaza si secretia de saliva, si aceasta actionand ca un agent de curatare.


6. Mere

Fructele si legumele sunt, in general, buni agenti de curatare si improspatare a cavitatii bucale si adjuvanti in redarea respiratiei placut mirositoare. Merele par sa aiba cel mai puternic efect de indepartare si prevenire a halenei. La fel ca si apa, stimuleaza productia de saliva, in timpul mestecatului, care ajuta la curatarea cavitatii bucale de germenii care afecteaza mirosul respiratiei.

Sursa foto: ljepotaizdravlje.ba

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare