Frumusete & Ingrijire

# remedii par #crestere par #masti par #par

Remedii super rapide pentru cresterea parului. 5 masti pe care le prepari acasa

Iti doresti un par frumos cu mult volum, care sa aiba un aspect sanatos si sa creasca rapid, astfel incat sa ai o podoaba capilara bogata? Exista remedii pe care le poti prepara in casa si iti vor fi de mare ajutor, astfel incat firul d epar sa fie mai lung si mai rezistent.

Uleiul de ricin

Cunoscut pentru proprietatile sale de stimulaere a cresterii parului este uleiul de ricin. Acesta ajuta la intarirea foliculilor firului de par si dau si un aspect sanatos. Pentru cele mai bune rezultate poti prepara o masca, din ulei de ricin si miere, in proportii egale, in functie de lungimea parului. Aplici masca de la radacina pana la vraful firului de par si o lasi sa actioneze jumatate de ora, dupa care te speli pe cap. Este bine sa faci masca de 2-3 ori pe saptamana.

Uleiul de rozmarin

Un alt ulei esential care ajuta la cresterea parului este cel de rozmarin. Il poti folosi in mai multe feluri. Astfel, poti adauga 1-2 picaturi din acest ulei in balsamul cu care te dai dupa ce te speli cu sampon. Poti sa il aplici direct la radacina firului de par, te masezi usor, dupa care iti speli parul in mod normal.

 Eficienta este si infuzia de rozmarin pe care o obtii din doua linguri de planta uscata peste care pui 300 ml de apa calda. Lasi aproximtiv cinci ore. Ii clatsti parul cu solutia obtinuta, de 2-3 ori pe saptamana, dupa care te speli pe cap.

Galbenusul


Datorita substantelor nutritive pe care le contine, galbenusul este unul dintre remediile naturale cele mai bune pentru stimularea cresterii parului. Amesteci cateva galbenusuri de par ( in functie de cat de lunga este podoaba capilara) cu 2-3 linguri de ulei de masline. Te dai cu pasta obtinuta la radacina firului de par, lasi sa actioneze 15-20 de minute, timp in care te acoperi cu o casca de dus, apoi te speli pe cap cu samponul pe care il folosesti de obicei.


Uleiul de cocos


Un tratament care nu numai ca ajuta parul sa creasca mai repede, dar il intareste si il face mai rezistent si mai stralucitor este cel pe baza de ulei de cocos si avocado. Zdrobesti unul sau doua fructe de avocado intr-un bol, apoi amesteci bine cu una-doua linguri de ulei de cocos caldut. Aplici masca si o lasi sa actioneze cam 30 de minute. Minuni face si uleiul de cocos cu care iti masezi radacina firului de par seara, inainte de culcare. Dimineata este obligatoriu sa te speli pe cap.

Lamaia


Sucul de lamaie este bogat in antioxidanti, vitamina C si complexul de vitamine B. De aceea, stimuleaza cresterea parului si in acelasi timp il intareste. Storci zeama de la o lamaie si o amesteci cu ptin ulei de cocos si ulei de masline. Aplici pe par si lasi sa actioneze intre 30 si 40 de minute, apoi te speli pe cap cu un sampon bland. Procedura este recomandata de de doua ori pe saptamana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare