Frumusete & Ingrijire

#vergeturi #piele #epiderma #celulita #slabit

Remedii simple impotriva vergeturilor

Striatiile sau vergeturile sunt dungi subtiri care apar pe piele ca rezultat al rupturii fibrelor elastice profunde ale dermei. Vergeturile au o nuanta violacee –rosiatica la inceput, dupa care devin albicioase. Aceasta problema inestetica apare indiferent de varsta, la peste 75% dintre femei.

Pielea este compusa din trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Vergeturile sunt situate la nivelul dermei. In ciuda unor idei frecvent vehiculate, vergeturile nu sunt doar rezultatul unei intinderi a pielii. O mare cantitate de cortizol, hormon care fragilizeaza fibrele elastice ale pielii, secretata de corp in special in timpul sarcinii, adolescentei sau in prezenta anumitor boli, se afla la originea acestor dungi inestetice.

Fibrele de elastina si colagen care asigura structura si elasticitatea pielii se intind, se deterioreaza si se atrofiaza. Acestea sunt inlocuite de noi fibre, mai rare, mai fine si mai dezorganizate. Pielea care le acopera este evident puternic sensibilizata. Vergeturile sunt localizate in general pe coapse, fese si sani.

Cum sa eviti aparitia vergeturilor

  • Evitarea schimbarilor bruste de greutate (ingrasat-slabit) este cel mai bun mod de a evita vergeturile;
  • Consuma alimente naturale bogate in vitamine care ajuta la reinoirea celulara. Astfel, vei preveni ruperea tesuturilor elastice;
  • Hidrateaza-te consumand cat mai multe lichide, fara insa sa exagerezi (7-8 pahare de apa pe zi sunt suficiente);
  • Dupa fiecare dus, aplica pe piele o crema hidratanta pentru a mentine elasticitatea naturala a pielii cat mai mult timp si pentru a preveni uscarea epidermei. In cazul in care ti-au aparut deja , achizitioneaza-ti o crema anti- vergeturi , pe care este bine sa o aplici dimineata si seara prin miscari circulare pentru a-ti activa circulatia sangvina;
  • Exfolierea pielii constituie ingrijirea de baza care se dovedeste extrem de eficienta pentru a preveni vergeturile. Este recomandat sa inlocuiesti de doua ori pe saptamana gelul de dus obsinuit cu un produs exfoliant pentru a elimina celulele moarte de pe piele. Blocand respiratia porilor, pielea nu va mai fi oxigenata corespunzator;
  • Adopta un program de exercitii fizice pe care sa le practici regulat. Miscarea fizica te ajuta sa-ti mentii tonicitatea pielii si sa previi eventuale probleme legate de circulatia sangvina.

pentru o piele fina

  • Morcov. Aceasta leguma este foarte eficienta in tratarea problemelor de piele, precum eczemele, ranile sau arsurile solare. Aplica o masca din pulpa de morcov timp de o jumatate de ora pe pielea afectata de vergeturi, timp de cateva saptamani.
  • Struguri. Componentii nutritivi din struguri rehidreataza pielea si lupta impotriva uscarii. Aplica pulpa de struguri pe vergeturi si las-o sa actioneaza timp de 30 de minute.
  • Vitamina E si ulei de masline. Vitamina E este unul dintre nutrientii cunoscuti pentru mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, deoarece accelereaza regenerarea celulara. Achizitioneaza de la farmacie cateva fiole cu vitamina E si amesteca-le cu o lingurita de ulei de masline. Maseaza zona afectata de vergeturi cu aceasta solutie, timp de doua ori pe zi.
  • . Un numar mare de creme pentru prevenirea si tratarea vergeturilor au la baza untul de cacao. Cu un continut mare in antioxidanti, untul de cacao este un produs frecvent recomandat datorita efectelor sale anti-imbatranire. Acest produs este o grasime naturala extrasa din boabele de cacao.

Din pacate este foarte dificil sa elimini in totalitate vergeturile, in anumite cazuri chiar imposibil. Insa, daca aceste urme inestetice sunt tratate din timp – cand inca sunt dungi rosiatice – ai sansa sa atenuezi aparitia lor extrem de neplacuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare