Frumusete & Ingrijire

#ingrijire #frumusete # picioare frumoase

Remedii la indemana oricui pentru picioare frumoase si fine

Orice femeie care se respecta are grija ca picioarele ei sa arate mereu bine. „Arma” de seductie, picioarele nu trebuie sa fie doar epilate, pentru un aspect neted si atragator, ci au nevoie de o intrijire speciala.

Un picior frumos nu este doar unul pe care nu se vede fir de par, ci si unul cu un aspect fin, cu o piele tonifiata si cu muschi fermi. Prin urmare, folosirea cremelor si exercitiile fizice sunt esentiale, insa sunt si remedii naturale pentru un plus de ingrijire de care picioarele noastre au nevoie pentru a arata bine.

Ingrijirea picioarelor cu produse pe care le ai in casa

Aplica aceste remedii cu ingrediente naturale pe care le ai in casa si nu uita cele trei reguli esentiale atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete: perseverenta, miscare si dieta echilibrata. Astfel, vei avea nu doar niste picioare frumoase, ci si un corp de invidiat.

1. Aloe pentru relaxare

Daca vrei sa scapi de acea senzatie de picioare obosite si grele, foloseste cu incredere Aloe Vera. Planta poate fi cultivata foarte usor in orice casa, iar beneficiile ei sunt uimitoare. Un masaj cu gelul din frunzele de aloe nu doar ca va ajuta muschii sa se relaxeze, dar va actiona si ca o masca hidratanta.

Amesteca gelul de aloe cu rozmarin si menta si aplica aceasta compozitie pe picioare, cu miscari usoare, ca un masaj delicat, pentru a stimula si circulatia

2. Exfoliere naturala cu zahar brun, ulei de masline si zeama de lamaie

Pentru ca pielea de pe picioare sa aiba mereu un aspect ferm si fin, este nevoie, ocazional, de o exfoliere. Daca nu te incanta produsele din comert, poti prepara un exfoliant natural chiar la tine acasa. Ai nevoie de jumatate de ceasca de ulei de masline extra virgin (sau iaurt natural), o ceasca si un sfert de zahar brun si trei linguri de zeama de lamaie. Se amesteca bine ingredientele dupa care se maseaza picioarele cu miscari circulare; lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi clatiti. Cel mai bine este sa aplicam acest remediu seara, urmat de un masaj delicat cu crema hidratanta.

3. Masca home made impotriva celulitei

Celulita ne da batai de cap tuturor, dar nu este de neinvins. In primul rand nu trebuie sa uitam sa bem apa suficienta si sa facem exercitii pentru ca masurile luate sa aiba efect.

O masca foarte eficienta contra celulitei poate fi facuta chiar acasa. Ai nevoie de o jumatate de avocado (de preferat bine copt) si doua linguri de ovaz fin, pe care le zdrobesti si le amesteci pana obtii o pasta omogena. Compozitia se aplica prin masare, iar apoi infasori picioarele strans cu folie de prospetime, timp de 20 de minute, si apoi spala picioarele cu apa rece.

4. Lotiune impotriva iritatiilor provocate de indepartarea parului

Daca de fiecare data cand te epilezi picioarele tale sufera, atunci aplica acest remediu in timpul dusului pentru a hidrata pielea si a evita iritatiile provocate de lama de ras. Trebuie doar sa combini jumatate de ceasca de ulei de cocos, sucul de la o lamaie si o ceasca de zahar brun. Amesteca bine, umezeste picioarele, aplica amestecul, indeparteaza parul nedorit cu lama si apoi clateste. Mai aplica odata amestecul in timp ce faci un masaj delicat si clateste din nou picioarele cu apa rece de data aceasta.

5. Amestec pentru fermitatea pielii picioarelor

Acest remediu la indemana are doua efecte: te ajuta sa imbunatatesti hidratarea pielii si, in acelasi timp, ii confera fermitate. Ai nevoie doar de putin ulei de migdale la care se adauga cateva picaturi de ulei esential de trandafiri. Aplica pe picioare prin miscari usoare de masaj, lasa sa actioneze 10 minute, dupa care clateste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare