Frumusete & Ingrijire

#lentile de contact #ochi # infectii oculare

Reguli esentiale pentru lentilele de contact

Purtarea lentilelor de contact poate fi destul de infricosatoare, mai ales daca nu te-ai informat foarte bine in ceea ce le priveste. Este adevarat ca purtarea acestor accesorii mareste riscul de infectii oculare , insa cu o ingrijire potrivita si cu urmarea unor sfaturi simple vei fi scutit de asemenea probleme.

Igiena


Spala-te pe maini inaine de fiecare utilizare a lentilelor de contact. Indiferent ca trebuie sa iti pui lentilele sau sa le dai jos, nu uita ca trebuie sa te speli bine cu sapun antibacterian. daca nu esti acasa si este absolut necesar sa pui mana pe lentile, ar fi bine sa ai intotdeuna un gel dezinfectant la tine.
 

Urmeaza instructiunile


In momentul in care achizitionezi lentilele de contact, ar trebui sa primesti si cateva intructiuni scrise. Astfel vei afla mai multe despre aplicarea si scoaterea lentilelor, despre ingrijirea acestor produse si multe alte informatii esentiale. Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de aceste produse este recomandat sa respecti intocmai instructiunile.
 

Verificari regulate


Din cand in cand verifica in detaliu aspectul si starea lentilelor de contact. Daca acestea au probleme, sunt zgariate sau iti provoaca senzatii de jena ar fi bine sa consulti cat mai repede medicul oftalmolog de la care ai luat lentilele.
 

Machiajul


Nu uita ca lentilele de contact trebuie puse intotdeauna la finalul machiajului. Altfel risti sa te confrunti cu situatia in care iti lacrimezaza ochii si trebuie sa scoti lentilele pentru a le clatesti din cauza faptului ca produsele cosmetice ti-au patruns in ochi.
 

Depozitarea


In primul rand trebuie sa stii ca nu trebuie sa dormi niciodata purtand lentilele de contact. Acestea se depoziteaza in cutiuta lor speciala in care ai turnat lichidul cu care au venit insotite. Acesta are rol de mentinere a hidratarii lentilelor, motiv pentru care la finalizarea produsului trebuie sa cumperi unul nou si in niciun caz sa nu folosesti apa.

Altfel risti sa distrugi iremediabil lentilele de contact si sa fii nevoit sa achizitionezi unele noi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare