Frumusete & Ingrijire

#expunerea la soare #lotiune de plaja #produse cosmetice # produse plaja

Produse cosmetice necesare la plaja

Pentru un concediu la mare, nu este suficient sa ai la tine doar cateva haine si un portolfel plin cu bani. In perioada in care te expui la soare, pielea si parul tau necesita o ingrijire dubla fata de o ritualul obisnuit. Iata ce produse cosmetice trebuie sa ai la tine in perioada in care mergi la plaja.

plaja


Cancerul de piele sau melanomul este un pericol care ameninta in fiecare an tot mai mult. Cele mai expuse persoane sunt cele care nu folosesc crema cu protectie SPF pentru ca isi doresc un bronz intens si care, intr-un final, ajung acasa cu pielea arsa si concediul ruinat. De asemenea, persoanele cu pielea alba si multe alunite sunt expuse riscului de melanom, motiv pentru care ar trebui sa utilizeze crema cu SPF 40+.

 

Gel racoritor dupa plaja


Chiar daca simti sau nu ca pielea te ustura, este recomandat ca dupa fiecare expunere la soare (imediat dupa dus) sa se aplice un gel racoritor. Aceste produse contin de obicei mentol si alte ingrediente care ofera o senzatie rapida de racorire. In plus, multe dintre acestea au puterea de a oferii pielii un bronz mai frumos si mai intens.

 

Crema hidratanta de noapte


Dupa ce tenul tau a fost expus atatea ore la soare, noaptea este momentul cel mai indicat de regenerare. Opteaza pentru o crema intens hidratanta de noapte, iar daca esti adepta produselor naturale, opteaza pentru un masaj cu ulei de masline inainte de culcare. Desi este recomandat ca uleiul sa fie aplicat intr-un strat abundent pentru masaj, la numai 5 minute de la aplicare indeparteaza excesul cu o discheta demachianta de bumbac.

 

Apa termala


Apa termala nu este atat de promovata pe cat ar trebui. Acest produs contine o serie de minerale naturale , benefice pielii usor traumatizate si iritate. O simpla pulverizare dupa demachiere , va face minuni pentru pielea ta. De asemenea, daca ai usturimi, poti pulveriza spray-ul pe toata suprafata corpului.
 

balsam de buze


Stratul de piele al buzelor este extrem de subtire si fragil, ceea ce inseamna ca are nevoie de protectie impotriva soarelui. Achizitioneaza un balsam de buze cu un grad SPF ridicat si aplica-l cu 20 de minute inainte de expunerea la soare si apoi reaplica-l la fiecare doua ore pentru a mentine protectia.
 

Sampon puternic hidratant


Parul tau este traumatizat fara indoiala de apa sarata si razele puternice ale soarelui. Daca este posibil fereste-l de apa si poarta o palarie sau esarfa pentru a-l proteja de efectele nocive ale soarelui. Chiar si asa insa, ai nevoie de un sampon puternic hidratant care sa il mentina frumos si matasos.
 

Ulei si balsam pentru par deteriorat


Dupa aplicarea samponului hidratant si clatirea cu apa din abundenta, este recomandat sa aplici si un balsam din aceeasi gama sau un ser/ulei care nu necesita clatire. Aceste produse vor reda vitalitate si luciul natural al parului tau.

Atentie insa, atat balsamul cat si uleiul se aplica doar pe lungimea firelor de pal, evitand pielea capului. Altfel, risti sa provoci o ingrasare prematura a parului, iar aceasta schimbare sa fie permanenta.

Dupa aplicarea balsamului clateste cu apa din abundenta, iar ultimul jet de apa este de preferat sa fie rece pentru un plus de stralucire. De asemenea, este recomandat sa eviti utilizarea foehn-ului sau a placii de indreptat parul, cel putin in aceasta perioada.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare