Frumusete & Ingrijire

#imbatranire #imbatranirea pielii #retinol #produse antiimbatranire #extracte botanice

Produse antiimbatranire de care nu ai nevoie

Pe piata exista numeroase produse antiimbatranire , iar alegerea unui astfel de produs este din ce in ce mai dificila. In timp, observam ca unele produse nu ofera beneficiile asteptate. Este astfel important sa alegi produsele potrivite tipului tau de ten si sa fii atent la ingredientele pe care le contin.

Iata ce produse sa eviti:
 

Produsele de curatare cu extracte botanice


Ce sunt: Extractele botanice sunt ingrediente obtinute din plante care se folosesc in componenta a numeroase produse pentru piele. Aceste extracte sunt utile pentru tratarea ranilor si reducerea ridurilor si liniilor fine. Sunt eficiente in cremele antiimbatranire , produse tonice si seruri.

Pentru a fi insa eficiente, extractele botanice trebuie sa ramana pe piele. Atunci cand sunt in componenta produselor de curatare, aceste substante sunt ineficiente, neavand suficient timp sa fie absorbite de piele. De asemenea, extractele botanice sunt solubile in apa, astfel ca atunci cand iti speli fata elimini cea mai mare parte din aceste substante.

Solutie: Pentru a nu arunca banii pe produse care contin extracte botanice, este indicat sa alegi produse de curatare care nu contin astfel de substante, dar care iti protejeaza pielea.
 

Exfoliante pentru buze

Ce sunt: Buzele uscate si crapate sunt inestetice si inconfortabile, insa nu trebuie sa cumperi produse speciale pentru a ameliora aceasta problema. Cele mai multe produse de exfoliere a buzelor contin zaharuri, uleiuri naturale si ceara, care repara buzele afectate. Aceste produse au anumite beneficii asupra buzelor, insa costa foarte mult.

Solutie: Daca ai buzele uscate, renunta la aceste produse costisitoare, in favoarea unui tratament vechi: balsamul de buze. Inainte de culcare, aplica pe buze o cantitate suficienta de balsam. Poti incerca sa iti masezi buzele si cu putin ulei de masline, pe care il aplici in fiecare seara, pe pielea curata.

Pentru a indeparta celulele moarte, poti masa buzele in fiecare dimineata cu o periuta de dinti inmuiata in ulei de masline. In acest fel vei avea buze hidratate si catifelate.
 

Creme cu retinol si acizi

Ce sunt: Retinolul este unul dintre cele mai bune ingrediente antiimbatranire. Ajuta la reducerea semnelor imbatranirii premature cauzate de expunerea excesiva la soare, controleaza acneea si reduce ridurile.

Acizii sunt substante chimice exfoliante care indeparteaza celulele moarte. Dupa folosirea de produse pe baza de acizi, pielea ramane caifelata, iar liniile fine sunt reduse.

Aceste doua ingrediente nu pot fi insa folosite in acelasi produs, fara a-si anula reciproc beneficiile. Retinolul este o substanta instabila, care se fixeaza doar in prezenta unui ph de 6 - 8. In schimb, acizii functioneaza bine la un ph de 5. De fapt, cu cat ph-ul este mai redus cu atat acizii sunt mai eficienti.

Solutie: Pentru a beneficia de proprietatile fiecarei substante este indicat sa alegi acele produse care contin doar retinol sau doar acizi. Inainte de a cumpara o crema antiimbatranire citeste cu atentie ingredientele si alege-le pe cele mai eficiente.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare