Frumusete & Ingrijire

#ingrijire par #par # ingrijire de par toamna # produse ingrijire par

Pregateste-ti parul pentru toamna

Zilele calduroase de vara incep sa apuna incet incet, locul lor fiind luat de dimineti si seri racoroase. Dupa o vara in care am incercat sa ne protejam parul de efectele nocive ale razelor solare si apei sarate de la mare, acum este momentul sa incepem un program intensiv de hidratare a podoabei capilare.

Este foarte important sa actionam cat mai repede si sa indepartam aspectul tern si casant al parului. Hidratarea este esentiala pentru a restitui parului stralucirea si supletea.

Uleiurile naturale precum uleiul de masline, uleiul de jojoba sau uleiul de cocos sunt extrem de benefice pentru structura parului. Foloseste-le cu incredere ori de cate ori parul tau are nevoie de revigorare.

Iata mai jos cateva sfaturi pentru un par frumos si stralucitor pregatit pentru sezonul rece:
 

Ai grija de structura firului de par


Este foarte important sa iti speli parul o data la doua zile. Pentru a absorbi excesul de ulei produs intre spalari, poti aplica putina pudra pentru bebelusi la radacina parului. Maseaza apoi bine scalpul.

Tunde parul odata la doua luni, pentru a evita uscarea si varfurile despicate. Deshidratarea parului cauzeaza despicarea varfurilor, astfel ca este indicat sa folosesti produse care sa redea supletea. Poti folosi balsamuri de par care nu necesita clatire.

Foloseste de doua ori pe luna masti puternic hidratante, care sa redea sanatatea si stralucirea parului.

De fiecare data cand mergi la salonul de coafura, fi sincera cu stilistul in privinta tratamentelor chimicale la care ti-ai supus parul. In acest fel, specialistul iti va proteja parul de alte tratamente care pot duce la caderea acestuia.

Evita sa perii parul atunci cand este ud. Firul de par este precum o banda elastica, care se poate rupe atunci cand este intinsa prea tare. Foloseste degetele sau un pieptene cu dinti rari pentru a separa suvitele umede.

Evita apa fierbinte, care distruge structura parului. O data pe luna foloseste sampoane purificatoare care sa indeparteze reziduurile depuse pe scalp.

Pentru a curata parul poti folosi si tratamente naturiste , realizate acasa. Clateste parul cu o solutie pe baza de apa si otet de mere . Pentru a hidrata parul, aplica ulei de masline.

 

Ai grija de culoarea parului tau


Pe piata exista numeroase produse destinate pastrarii culorii parului pentru un timp cat mai indelungat. Foloseste cu incredere sampoanele si balsamurile de par special create pentru parul vopsit. In acest fel vei avea o culoare vibranta pentru un timp indelungat.

Pentru a pastra culoarea parului pentru un timp mai indelungat, evita sa usuci parul cu uscatorul de par. Culoarea rezista mult mai putin daca il vei usca zilnic in acest mod. Daca nu poti renunta la acest obicei, foloseste treapta cea mai mica de caldura.

Foloseste produse pentru par care nu contin sulfati. Acestia sunt de fapt detergenti foarte puternici, care indeparteaza culoarea parului foarte repede.
 

Improspateaza tunsoarea


Daca te gandesti la o schimbare de look , discuta cu stilistul tau despre tunsorile si culorile la moda in aceasta toamna.

Dupa fiecare tunsoare aplica pe par o solutie cu ceara care sa previna casarea firului de par. De asemenea, foloseste saptamanal un ser care sa confere firului de par stralucire si elasticitate .

Pentru a fixa mai bine vopseaua de par, poti clati parul cu putina bere. Repeta acest procedeu ori de cate ori doresti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare