Frumusete & Ingrijire

#unghii false # nailshop.ro #tehnician unghii #protectie manichiura #pilire unghii false

Praful, cel mai mare pericol pentru un tehnician de unghii

La prima vedere, slujba unui tehnician de unghii nu implica prea multe riscuri, insa praful produs la pilirea unghiilor false poate avea efecte neplacute asupra sanatatii unui tehnician de unghii care nu stie sa se protejeze corect. Afla ce solutii de protectie ai la indemana prin NailShop.ro.

Indiferent daca unghiile false pilite sunt din tipsuri, gel sau acryl, praful produs este foarte fin si poate fi observat pe mainile technicialului si ale clientului si chiar pe haine. Produs la pilirea cu o pila simpla si un buffer, praful este si mai vizibil la folosirea unei pile electrice, iar substantele chimice continute de acesta au diverse efecte negative asupra corpului uman.

Inhalarea prafului

Cea mai simpla cale de a evita inhalarea prafului de-a lungul zilei este aspiratorul pentru praf ce se poate incorpora in masa de manichiura. Unii tehnicieni de unghii prefera un aspirator separat, care se pune pe masa, insa pornirea lui de fiecare data cand sunt pilite unghiile false este absolut necesara pentru protectia corecta.

Solutia alernativa la folosirea aspiratoului tine de masti de protectie, care trebuie insa schimbate dupa fiecare clienta pentru a evita infundarea acestora cu praf. Din fericire, mastile de protectie sunt disponibile la un pret foarte redus, in seturi mari, lucru ce usureaza investitia in protectie.

Problemele oftalmologice cauzate de praf

Fara ochelari de protectie, purtati de fiecare data cand sunt pilite unghiile false, tehnicienii de unghii sunt expusi si unor probleme oftalmologice. Ochelarii de protectie pot provoca un disconfort minor temporar, insa previn aparitia iritatiilor serioase si a altor cheltuieli medicale.

Problemele dermatologice cauzate de praf

Chiar daca nu intra in nas si in ochi, praful poate avea efecte neplacute si la depunerea pe piele. Folosind manusi de protectie, un tehnician de unghii poate preveni investitiile in creme hidratante scumpe, ce lupta cu uscarea sau craparea pielii. Subtiri si produse dintr-un material de calitate, manusile de protectie sunt disponibile in seturi mari, astfel incat protectia mainilor sa coste mai putin decat ingrijirea lor ulterioara.

Foto: Artisticbeaute-orange.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare