Frumusete & Ingrijire

#pori dilatati #pori

Pori dilatati: 5 metode de a scapa de ei

Porii ajuta pielea sa respire, eliminand reziduurile adunate in timpul zilei, precum praful, fumul sau alte substante nocive, dar si cantitatea in exces de sebum. Porii dilatati si deschisi pot duce la aparitia punctelor albe, punctelor negre sau acnee, fiind in general observati la persoanele cu tenul gras.

Expunerea prelungita la soare, varsta, factorul genetic, productia excesiva de sebum, alimentatia nesanatoasa sau stilul de viata precar sunt doar cateva dintre cauzele ce pot duce la aparitia porilor dilatati si deschisi. Citeste in continuare pentru a afla cele 5 metode prin care poti scapa de ei si sa te bucuri de un ten sanatos!

Curatarea tenului de doua ori pe zi

Pentru ca porii sa fie intotdeauna curati si sa ajute pielea sa respire, este important sa te demachezi de doua ori pe zi: dimineata pentru a indeparta surplusul de crema din ziua anterioara, iar seara pentru a elimina machiajul, urmele de transpiratie sau praful.

Vei gasi o gama variata de lotiuni tonice pentru fata ta, alaturi de numeroase produse demachiante si de curatare: gel, crema, lapte sau servete; toate acestea avand ingrediente potrivite pentru tenul tau. De exemplu, pentru un ten gras sau acneic alege un tonic cu alcool sau acid salicilic, iar pentru tenul uscat se recomanda cele pe baza de apa: trandafir sau musetel.

Hidrateaza tenul corect

Alaturi de curatarea si hidratarea tenului cu produse tonice si revigorante, este important sa folosesti creme potrivite pentru tenul tau. In cazul porilor dilatati, ingredientele acid salicilic, retinol, vitamina A, niacinamida, vitamina B sau vitamina C sunt foarte bune pentru a rafina porii si pentru a debloca orificiile de drenaj a glandelor sebacee, astfel incat sa normalizeze secretia de sebum, dar si sa refaca textura si fermitatea pielii.

Exfoliaza tenul bisaptamanal

Este important ca cel putin o data sau de doua ori pe saptamana sa iti exfoliezi tenul cu produse ce nu provoaca iritatii si care curata in profunzime porii. Mastile si peeling-urile enzimatice sunt foarte bune impotriva porilor dilatati si deschisi; acestea fiind bogate in vitamine naturale si enzime din fructe.

Spala-te cu apa calduta

Atunci cand te confrunti cu pori deschisi si dilatati este recomandat sa te speli de doua ori pe zi cu apa calduta sau rece. Daca vei folosi apa calda, atunci exista riscul ca porii sa se mareasca. La polul opus, apa rece ajuta tenul sa devina mai suplu si sa elimine excesul de sebum.

Atinge cat mai rar fata

Chiar daca ai o igiena impecabila a mainilor, incearca sa nu iti atingi fata des. Mainile sunt adesea pline de bacterii, de praf sau de alte reziduuri care pot astupa porii de la nivelul fetei. Spala-te pe maini, foloseste un servetel umed sau o solutie dezinfectanta inainte de a-ti atinge chipul.

Cum poti preveni porii dilatati si deschisi?

Foloseste intotdeauna produsele cosmetice potrivite pentru tenul tau. In caz contrar exista posibilitatea ca leziunile sa se agraveze.

Adopta un regim alimentar sanatos, bogat in nutrientii si vitaminele necesare organismului. Pe cat posibil, evita prajelile, grasimile si produsele lactate.

Sursa foto: Shutterstock

 Advertorial

Foloseste produse pe baza de acid salicilic pentru a elimina murdaria care astupa porii.

Somnul ajuta la regenerarea elasticitatii si fermitatii pielii, iar porii se pot contracta in timpul noptii in urma unei curatari corespunzatoare.

Pentru situatii urgente, in care vrei sa micsorezi porii intr-un timp foarte scurt, inveleste intr-un servetel sau o batista cateva cuburi de gheata. Poti folosi gheata inainte de a te machia sau ori de cate ori simti nevoia.

 

Un ten cu porii dilatati se manifesta prin exces de sebum, aspect estetic uscat si crapat, si chiar prin aparitia punctelor negre si a acneei. Tine cont de sfaturile oferite pentru o rutina corespunzatoare si fii increzatoare in fiecare moment cu un ten curat si natural!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare