Frumusete & Ingrijire

#hidratare #pedichiura #picioare #unghii #exfoliere

Picioare frumoase si sanatoase pentru aceasta vara

Pentru ca a venit momentul in care temperatura de afara iti permite sa porti sandale si pantofi decupati, este cazul sa te cupi de aspectul picioarelor tale, fara sa uiti insa si de sanatatea lor. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai picioare impecabile, demne de cele mai frumoase sandale.

 

Exfoliaza

 

Intr-o cadita pentru picioare, adauga putina apa calda, gel de dus, 3 picaturi de ulei esential de eucalipt si 3 linguri de sare grunjoasa, iar apoi  lasa-ti picioarele sa se bucure de aceste amestec timp de 5 minute. Dupa aceste 5 minute, maseaza-ti pielea picioarelor cu o alta lingura de sare marina grunjoasa, amestecata cu alte doua picaturi de ulei esential. Exfolierea trebuie sa se faca prin miscari rotative si asigura-te ca nu ratezi niciun punct de piele. Insista in zona calcaielor pentru a permite pielii sa respire.

Prin acest procedeu, pielea moarta este indepartata in totalitate, lasand in urma doar o piele foarte fina, impecabil de curata, care poate sa respire prin toti porii. La finalul, operatiunii de exfoliere, clateste picioarele cu apa curata si treci la pasul urmator.

 

Hidrateaza

 

Imediat dupa exfoliere, exte obligatoriu sa faci o hidratare intensa. Pregateste-ti doua pungi de plastic si o pereche de sosete din bumbac. Maseaza pielea picioarelor cu doua linguri de ulei de masline extra virgina, infasoara-ti picioarele in cele doua pungi de plastic si incalta perechea de sosete. Dupa cel putin jumatate de ora indeparteaza sosetele si pungile si clateste-te cu apa calda, fara sapun, dupa care tamponeaza pielea cu un prosop curat.

Vei observa cum pielea ta va fi super hranita si cum va radia de frumusete.

 

Mergi la pedichiura

 

Chiar daca nu unghii dificile, care cresc incarnate, din cand in cand este bine sa te rasfeti si sa mergi la salon pentru a-ti infrumuseta unghiile de la picioare. Nu doar ca vei iesi de acolo pregatita sa incalti cele mai luxoase sandale, dar te vei simti mai relaxata si mai bine dispusa.

Apoi, o data pe saptamana, incearca sa intretii singura pedichiura prin taierea si pilirea unghiilor. Pentru ca este destul de dificil sa asortezi zilnic oja de la picioare cu incaltarile, este mai bine sa optezi pentru un lac transparent sau o oja in culori naturale (alb laptos).

 

Poarta slapi la piscina

 

Atunci cand mergi la sauna, piscina sau strand, poarta intotdeauna slapi in picioare, mai ales atunci cand mergi la dusuri. Cele mai multe ciuperci ale picioarelor se iau din locurile mentionate mai sus, iar slapii sunt o masura de protectie destul de eficienta, asa ca nu ii uita acasa atunci cand pleci de acasa.

Ciupercile picioarelor se trateaza destul de greu, sunt inestetice si uneori dureroase, asa ca nu le desconsidera. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului