Frumusete & Ingrijire

#extensii de par #par #par lung # extensii par

Pericole pentru sanatate atunci cand folosesti extensii de par

Pentru femeile care vor sa aiba parul mai lung si mai des exista o solutie foarte practica. Aceasta solutie poarta numele de extensii de par . Din pacate, medicii dermatologi critica obsesia femeilor de a utiliza extensii de par si sutin ca acestea provoaca daune iremediabile scalpului.

Daca esti tentata sa achizitionezi un set de extensii de par ar fi bine sa iei in considerare cateva dintre sugestiile si recomandarile medicilor dermatologi. De asemenea, incearca sa fii constienta de pericolele care te pandesc atunci cand folosesti extensii de par.

Piata de extensii de par nu a fost niciodata atat de profitabila, mai ales ca in ultimii doi ani numarul femeilor care folosesc extensii de par a crescut cu 500%.

Cei care sustin drepturile omului sunt scandalizati din cauza faptului ca femeile sarace din India si Rusia sunt exploatate pentru a crea extensii din par uman. Dincolo de faptul ca acestea isi vand parul natural, cei cu adevarat saraci cauta in gropile de gunoi pentru a gasi fire de par preluate de pe perii vechi, utilizate si aruncate. Toate acestea doar pentru a castiga o suma foarte mica de bani.

In America s-a realizat o adevarata lupta impotriva acestor extensii de par. Starurile au promis ca nu vor mai purta extensii de par atunci cand au aflat, in urma unui reportaj, de unde provin firele de par.

Medicii avertizeaza ca cele mai multe extensii de par (par natural) provin de la cadavre si ca utilizarea acestora nu este deloc recomandata din motive evidente si rationale.
 

Riscuri pe care ti le asumi cand porti extensii de par:


Traumatisme la nivelul scalpului - lipiciurile utilizate pentru a atasa acele extensii de par nu contin ingrediente naturale . Acestea sunt chimice si afecteaza destul de mult pielea capului.

Mai mult decat atat, au existat nenumarate cazuri in care femeile au avut extensii de par lipite mult prea aproape de pielea capului, lucru care le-a provocat dureri puternice si chiar rani.

In final, utilizarea incorecta a acestor extensii de par poate duce la pierderea definitiva si iremediabila a unor suvite naturale de par.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului