Frumusete & Ingrijire

#imbatranire prematura #frumusete piele #ingrijire piele #imbatranire ten

Obiceiuri care imbatranesc tenul

Incerci toate produsele cosmetice din magazin, nu te odihnesti suficient si adormi fara a indeparta machiajul? Acesti factori contribuie la imbatranirea prematura a tenului si duc la probleme precum acnee, pete inchise la culoare sau riduri.

 

Nu te protejezi de soare


Principala cauza a imbatranirii premature a tenului este expunerea in exces la razele solare, fara a folosi creme si lotiuni cu factor de protectie.

Razele solare ajung la ten si atunci cand afara este innorat, ploua sau ninge. Razele UV, atat de periculoase pentru ten, patrund chiar si prin sticla. Este astfel indicat sa folosesti creme cu factor de protectie solara chiar si atunci cand nu iesi afara.

Specialistii recomanda sa alegi produse complexe, care sa te protejeze de razele UVA si UVB, iar factorul de protectie sa fie peste 30. Alege produse pe baza de antioxidanti precum resveratrol , vitamina C sau idebenon.
 

Neglijezi mainile si gatul

 

Zona fetei nu este singura parte a corpului care are nevoie de ingrijire. Supraexpunerea la razele solare afecteaza atat mainile, cat si gatul, care imbatranesc prematur. Petele inchise la culoare, pierderea fermitatii sau uscaciunea pielii sunt semne ca aceste zone ale corpului tau sufera.

Aplicarea de creme hidratante pe maini si gat trebuie sa faca parte din ritualul zilnic de ingrijire. Nu uita nici de lotiunile cu factor de protectie solar. Pentru aceste zone ale corpului tau poti folosi aceleasi produse ca pentru fata.
 

Mergi la culcare fara sa te demachiezi


Dupa o zi obositoare sau o noapte prin cluburi, cand ajungi acasa tentatia este sa te arunci in pat fara a indeparta machiajul si a-ti curata fata.

Acest obicei duce insa la numeroase probleme ale tenului, precum iritare, acnee sau imbatranire prematura . In timpul zilei, toxinele din mediul inconjurator patrund in piele si duc la diverse probleme.

Este astfel foarte important sa iti cureti tenul inainte de culcare. Foloseste o lotiune de curatare potrivita tenului tau si aplica o crema hidratanta.
 

Renunti la produsele cosmetice prea repede


Chiar daca nu esti multumita de noua crema antiaging pe care o folosesti, nu o arunca. Utilizarea concomitenta a mai multor produse cosmetice te va face sa simti ca niciunul nu are efectul dorit asupra tenului tau.

Este indicat sa folosesti un produs nou cel putin sase saptamani. In acest fel, respectivul produs va avea timpul necesar sa ofere o schimbare tenului tau.

Daca produsele pe care le folosesti au ingrediente antiaging, este indicat sa astepti chiar mai mult. Tenul are nevoie de cel putin patru luni pentru a regenera colagenul si elastina.
 

Folosesti prea multe produse cosmetice concomitent


Folosirea concomitenta a mai multor produse cosmetice nu este un obicei cu care sa te mandresti. Daca apar iritatii sau alte probleme ale tenului nu vei sti care a fost cauza. Vei crede ca toate produsele sunt proaste.

Incepe prin a folosi un singur produs, iar dupa 3 - 4 saptamani poti integra in rutina ta de ingrijire si alte produse. In acest fel vei identifica mult mai repede produsele potrivite tenului tau si le vei evita pe cele care nu au efectele dorite.
 

Nu te odihnesti suficient


Pe termen lung, lipsa somnului duce la imbatranirea prematura a tenului. In timpul somnului, hormonii de stres revin la un nivel normal, ceea ce ajuta la regenerarea celulelor.

Este astfel indicat sa nu pierzi noptile si sa dormi 7 - 8 ore pe noapte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare