Frumusete & Ingrijire

# metode eficiete prevenire celulita # prevenire celulita #celulita

Metode eficiente pentru prevenirea celulitei

Aparitia celulitei este una dintre principalele motive de ingrijorare ale femeilor care isi doresc ca pielea lor sa arate perfect. Desi, in anumite cazuri, celulita poate avea un fond genetic, mult mai dese sunt situatiile in care ea se formeaza din cauza alimentatiei nesanatoase, bogate in grasimi saturate.

 

Din fericire, insa, celulita de pe picioare si din alte zone ale corpului poate fi ameliorata cu ajutorul unor metode moderne si a unor obiceiuri de viata sanatoase. Iata cele mai eficiente solutii pentru a scapa de ea!

Consuma multe lichide

Asa cum stii deja, apa este un lichid indispensabil vietii, care, printre altele, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. In plus, celulele din corp (inclusiv cele adipoase) au nevoie de apa pentru a comunica intre ele si pentru a-si pastra temperatura interna. Atunci cand nu consumi suficienta apa, organismul are tendinta de a stoca apa la nivelul pielii, formandu-se astfel celulita. Prin urmare, consumul a minimum 2 litri de lichide zilnic (desigur, nu ne referim aici la sucurile acidulate sau la alcool) este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a celulitei.

Mananca sanatos

Alimentatia este un pilon esential care sustine demersul de combatere a celulitei. Eliminand din dieta zilnica mancarurile bogate in grasimi ”rele” si carbohidrati complecsi vei obsera o imbunatatire vizibila a aspectului pielii. Asadar, pentru a scapa de tesutul adipos adopta o dieta bogata in proteine, redu consumul de sare (deoarece sarea favorizeaza retentia de apa), consuma cat mai multe legume proaspete si inlocuieste dulciurile din comert cu fructe. De asemenea, de mare ajutor sunt si alimentele bogate in fibre, vitamina C si potasiu, dar si curele de detoxifiere urmate ocazional si responsabil.

Fa miscare

Antrenamentele cardio te pot ajuta sa topesti rapid grasimea nedorita. Daca sportul nu face parte din rutina ta, atunci nu ar fi rau sa incepi sa il practici, mai ales ca poti opta pentru diverse variante. Alergarea in parc, antrenamentele in sala de fitness, clasele de aerobic si, in fond, toate tipurile de miscare sunt benefice in lupta cu celulita. Inclusiv urcatul scarilor este eficient daca il practici cu regularitate, fie ca esti acasa sau la birou. Include in programul tau zilnic de miscare si exercitiile cu greutatea propriului corp, dar si cele cu greutati sau accesorii auxiliare. De exemplu, exercitiile cu benzile elastice pentru fesier si picioare sunt extrem de eficiente pentru eliminarea celulitei.

Apeleaza la procedurile de masaj anticelulitic

Masajul anticelulitic contribuie semnificativ la netezirea pielii, rezultatele fiind vizibile de cele mai multe ori inca de la primele sedinte. Tehnicile specifice pe care le pun in aplicarea terapeutii specializati in masajul anticelulitic sunt diverse, iar dintre ele amintim: frictiunea, framantarea sau lovirea usoara cu degetele. Astfel, circulatia sangelui este imbunatatita, la fel ca metabolismul celulelor. Pentru a scapa de celulita poti lua in considerare si masajul cu bete de bambus, sau aparaturile special concepute din cadrul saloanelor de infrumusetare.

Mergi la sauna

Stiai ca sauna (in special cea umeda) reprezinta un dusman de temut al celulitei? 10-15 minute de sauna saptamanal te ajuta in lupta cu tesutul adipos, favorizand eliminarea toxinelor. Aceasta actioneaza prin stimularea circulatiei sangvine la nivel subcutanat, accelerand drenajul local. Ca alternativa, poti incerca si baile fierbinti, despre care spun specialistii ca au acelasi efect benefic. Foloseste si un scrub din cafea pentru a pune in miscare sangele si pentru a exfolia celulele moarte de la suprafata pielii.

Si in cazul celulitei este mai simplu sa previi decat sa tratezi, insa poti apela la diverse solutii eficiente chiar si atunci cand celulele adipoase sunt deja vizibile.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare