Frumusete & Ingrijire

#masca de fata #cosmetica #ten gras #fructe

Masti naturale pentru tenul gras

Se spune ca femeile cu tenul gras sunt norocoase pentru ca pielea lor imbatraneste mai greu, datorita excesului de sebum care le mentine pielea mereu hidratata, impiedicand aparitia ridurilor. Pe de cealalta parte, tenul gras este o problema de care foarte multe persoane se plang, din cauza aspectului lucios, inestetic.


Desi este putin probabil sa scapi definitiv de aceasta problema, ai posibilitatea sa folosesti cateva masti care iti pot mentine pielea uscata si ferita de excesul de sebum, pe o perioada de cel putin 10 ore.


Masca pe baza de lamaie si argila


Amesteca o lingurita de pudra de argila cu o lingurita de lamaie si  aplica rezultatul pe pielea curata. Intinde bine pe toata suprafata tenului si lasa masca sa se usuce timp de aproximativ 20 de minute. Vei simti usoare intepaturi si senzatii de mancarime, insa este recomandat sa rezisti cat mai mult. Mancarimile provin din actiunea astringenta a lamaii, care are rolul de a usca pielea. Pe de cealalta parte, argila curata si purifica tenul in profunzime.


Masca se curata de pe fata cu apa calduta din belsug. La final se clateste cu apa rece pentru a inchide porii.


Masca pe baza de albus de ou


Separa un albus de ou si bate-l bine timp de doua minute, dupa care aplica-l pe piele si lasa-l cel putin 15 minute. Dupa ce a trecut timpul, clateste cu apa calda. Aceasta masca iti va usca pielea foarte tare, iar in plus, are un continut ridicat de colagen, care regenereaza pielea.


Masca pe baza de rosie


Stoarce o rosie si amesteca zeama cu o lingurita de argila cosmetica. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute.


De asemenea, in locul lotiunii tonice, iti poti curata pielea zilnic cu o discheta demachianta imbibata intr-un amestec de suc de rosii si lamaie. Nu uita sa clatesti pielea cu apa la 10 minute dupa aceasta curatare.


Trucuri practice pentru a scapa de pielea grasa


Foloseste produse destinate tenului gras


Demachiantul, lotiunea tonica si gelul/spuma de curatare a pielii trebuie sa faca parte dintr-o gama special creata pentru ingrijirea tenului gras, asadar este indicat sa tii cont de acest lucru atunci cand mergi la cumparaturi. Daca vei utiliza produse obisnuite, pentru ten uscat sau normal, pentru hidratare, nu vei face decat sa stimulezi secretia de sebum, scotand astfel in evidenta tocmai ceea ce vrei sa ascunzi.


Demachiaza-te in fiecare dimineata si seara, dupa care utilizeaza lotiunea tonica. Aceste doua produse ar trebui sa iti mentina pielea cat mai uscata, cel putin pentru cateva ore.


Optional, poti utiliza o spuma sau un gel de curatare si purifiere a tenului. Este recomandat sa se utilizeze dupa laptele demachiant , in fiecare dimineata si seara.


De asemenea, in cazul in care utilizezi fond de ten , opteaza pentru unul special creat pentru pielea grasa. Aceste produse sunt de obicei pe baza de apa si au o textura mai putin uleioasa. Nu uita sa aplici si o pudra translucida pentru a absorbi secretia de sebum atunci cand aceasta trece de fondul de ten.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din frumusete-ingrijire

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului